Kradl opakovaně, teď spadla klec

Kradl tak dlouho, až  i na něj dopadla ruka zákona

SUŠICKO – Muž byl policisty zadržen krátce po krádeži motorové pily. V dubu již převzal sdělení podezření z několika přečinů. 

       Na obvodním oddělení v Sušici prověřovali policisté několik krádeží, kterých se dopustil 24 letý muž z obce u Sušice. Ve čtvrtek 23. dubna přijali policisté po devatenácté hodině oznámení, že u domu v obci Dlouhá Ves odcizil pachatel motorovou pilu. Policisté ve 20.40 hodin podezřelého muže zadrželi a po provedení neodkladných úkonů jej převezli do policejní cely.

 

Muž odcizil volně odloženou motorovou pilu na dvoře u domu. Dalším šetřením bylo zjištěno, že v době od 10. do 23. dubna při návštěvě odcizil zastřihávač vlasů a v dalším případě na chodbě v domě vzal odloženou navigaci. Škoda v těchto případech činí 11 800 Kč. Muž převzal osobně obvinění z přečinů krádež a porušování domovní svobody.

      V dubnu bylo muži ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z  přečinů krádež, porušování domovní svobody, neoprávněné opatření, neoprávněné užívání cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Muž v bytě odcizil peněženku s finanční hotovostí i s platební kartou peněžního ústavu včetně přiloženého PIN kódu. Pomocí platební karty muž vybral finanční hotovost z bankomatu a třikrát se pokusil o další výběry, i v prodejně nakupoval na cizí kartu.

       V obci Dlouhá Ves z kůlny u domu odcizil dva mixážní pulty v hodnotě devět tisíc korun.

Dále počátkem měsíce dubna v Hartmanicích se neoprávněně zmocnil malého motocyklu zn. Simson a užíval jej. Čtvrtého dubna byl kontrolován hlídkou policistů a motocykl byl zajištěn. V těchto třech případech činila celková škoda 30 978 Kč.

Policisté zjistili, že muž byl v posledních třech letech za krádeže dvakrát odsouzen. Nepoučitelného zloděje teď, doufejme, čeká pořádně dlouhý pobyt za mřížemi.

-red-