Aktualizováno – Sportovní víkend 9.5. – 10.5.

Fotbal:

 

Muži  21. KOLA I. A TŘÍDY 

 

SK Vacov – TJ Šumavan Vimperk   2:1  (1:0)

Góly: Ketzer, Švihel – Michal Šíp. 

 

 

Sestava Šumavan Vimperk:Formánek J.-Sýs L.,Sedláček M.,Děd J.,Blahout J.- Málek O.,Šíp M.,Šíp M.,Podskalský R.,- Samohejl P.,Svěchota V.

 

Střídali: Samohejl – Hrubý

 

 

Hodnocení trenéra Michala Uhlíka:

 

Do okresního derby jsme vstoupili lépe než domácí a hned v úvodu utkání jsme si vytvořili dvě velké šance, které jsme ale bohužel neproměnili. Skoro celý první poločas jsme byli lepší než náš soupeř, ale fotbal se na krásu nehraje. Bohužel posledních 5 minut první půle patřilo domácím a dostali se do vedení. Do druhého poločasu jsme vstoupili s cílem něco s výsledkem udělat, ale naopak jsme opět inkasovali. Podařilo se nám snížit Michalem Šípem a tlačili se před domácí branku. Vyrovnávací gól se nám už ale bohužel nepodařilo vstřelit. Musíme si uvědomit, že fotbal se hraje celých 90 minut a ponaučit se z toho. K naší hře mám plno výhrad a zápas jsme si prohráli sami. To je asi vše, co bych chtěl říct k tomuto utkání, zbytek si nechám pro sebe a ani nemá smysl něco tady rozebírat, neboť si člověk stejně nepomůže… V příštím kole hostíme Netolice a po dvou prohraných utkáních budeme chtít konečně naplno bodovat a nerozdávat body našim soupeřům. Zbytečně by jsme si pokazili dobře rozjeté jaro, ale to si musí uvědomit především hráči a každé utkání odjezdit po zadku, i když se zrovna nedaří.   

 

{gallery}vimperk/2015/kveten/fotbal_muzi_vacov_vimperk/{/gallery}

 

 

 

KP STARŠÍCH ŽÁKŮ
21. kolo

Šumavan Vimperk-Malše Roudné 3:0 (2:0)

branky Vimperka: Koloušek T.,Uhlík M., Šimandl V. 


sestava: Jaroš M.- Koubek J.,Kadlec D .,Uhlík M., Samec D .- Matoušek V., Rod O., Frček L ., Šimandl V.- Klíma M., Koloušek T. 
střídal : Pineau Š.

 

 

Od začátku do konce to bylo výborné utkání. Udržovali jsme si stálou převahu a zcela zaslouženě vyhráli 3:0 . První gól dal Tomáš Koloušek  po důrazném doražení našeho trestného kopu. Na 2:0 dal Michal Uhlík z penalty,které  předcházela krásná fotbalová akce a faul na Tomáše Kolouška.Ve druhém poločase se hrál stále dobrý fotbal a na konečných 3:0 upravil po rychlém uvolnění a pumelicí pod břevno Vojta Šimandl.

Dnes musím pochválit opravdu celý tým .Doufám,že tento výkon zopakujeme i příští týden v Milevsku..

 


{gallery}vimperk/2015/kveten/fotbal_st_zaci_vimperk_roudny/{/gallery}

 

 

 

KP mladších žáků
21. kolo

 

 

Šumavan Vimperk – Malše Roudné 3:2 (1:1)

branky Vimperka: Vlček, Červený, Pineau


sestava: Tachajev – Vrábel, Červený (K), Děd – Vlček, Pineau, Novotný – Švarc
střídali: Chvosta, Kliment, Schettiny

 

 

 

Utkání naši hráči začali dobře a po krásné fotbalové akci, kterou zakončil Tomáš Vlček jsme již v první minutě vedli 1:0. V prvním poločase jsme si vytvořili plno dalších šancí, ty jsme ovšem už nedokázali proměnit. Ke konci prvního poločasu jsme začali hrát zbrkle a začali jsme kazit přihrávky, což nás stálo dost sil a začali jsme více faulovat než hrát. Soupeř jednu ze standartních situací využil, když po přímém kopu sklouzl míč našemu brankáři mezi nohama, ovšem to byla jen jedna slabší chvilka naše brankáře 

Tachajeva a po zbytek zápasu byl pro náš tým oporou…

 

 

Do druhého poločasu jsme nastoupili tak, jak jsme skončili ten první, naše hra byla kostrbatá, provázena plno nepřesnostmi. Naštěstí jsme vstřelili krásný gól Ondrou Červeným a dostali jsme se tak opět do jednobrankového vedení. Náš soupeř měl ve svých řadách velmi šikovné hráče, kteří nám dělali hlavně v naší obraně velké problémy a díky tomu po krásné individuální akci skore opět srovnali. Místo toho, aby se naši hráči uklidnili a začali hrát fotbal na který jsme všichni zvyklí, tak jsme hráli ukvapeně a nedokázali jsme se proti soupeři z Roudného nijak prosadit. Naštěstí nám jedna akce vyšla a o výhře pro náš tým rozhodl v závěru zápasu Štěpán Pineau.
Naší hru zcela jistě ovlivnila i absence našich tří opor Kolouška, Bízka a Chalupy, ale na to se nechceme vymlouvat a je třeba, aby si i ostatní hráči uvědomili, že je třeba máknout a když se nedaří, tak si sáhnout na dno. Příští utkání hrajeme v Milevsku, kde nás rozhodně nečeká žádné lehké utkání.

 

{gallery}vimperk/2015/kveten/fotbal_ml_zaci_vimperk_roudny/{/gallery}

 

Foto:Zdeněk Formánek