Smrt koně šetří policie

Uhynulý kůň

KAŠPERSKOHORSKO – v úterý 12. května letošního roku přijali policisté oznámení o úhynu koně v obci na Kašperskohorsku. Majitelka kolem šestnácté hodiny přivázala svého koně v obci ke sloupu na volném prostranství, na úpatí svahu u přilehlé pozemní komunikace. Po osmnácté hodině bylo zjištěno, že z dosud nezjištěných příčin došlo k jeho úhynu. Na místo se dostavili policisté, veterinární lékař a bylo vyžádáno provedení pitvy koně. Policie prověřuje míru zavinění majitelky, 63leté ženy, na smrti zvířete i příčinu úhynu zvířete.Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu zanedbání péče o zvíře z nedbalosti.

 

 

Další zprávy: policejní informační servis:

Test na návykové látky byl pozitivní

SUŠICE – V pondělí před patnáctou hodinou byl hlídkou policistů z obvodního oddělení v Sušici kontrolován v pondělí 11. května tohoto roku ve 14.40 hodin řidič vozidla, který jel s vozidlem tovární značky Škoda Fabia po ulici Hrádecké. Místní 31letý muž se podrobil testu na omamné a psychotropní látky a tento byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Muž byl převezen do zdravotnického zařízení, souhlasil s lékařským vyšetřením i s odběrem krve a moči. Následně byl převezen na oddělení P ČR, kde mu byl zadržen řidičský průkaz a sděleno podezření ze spáchání přestupku.

 

 

Vloupání do rekreačních objektů

KOLINEC, SUŠICE –   Oznámení o vloupání do kůlny u rekreační chaty přijali policisté na obvodním oddělení v Kolinci. U obce Podolí vnikl neznámý pachatel o víkendu do dřevěné kůlny a odcizil elektrickou strunovou sekačku, motorovou pilu a plastovou přepravku s nářadím. Poškozeným vznikla škoda ve výši šest tisíc korun.

     Sušičtí policisté šetří krádež jízdních kol. Do rekreační chalupy vnikl pachatel v obci u Hartmanic v době od 12. dubna do 11. května tohoto roku. Pachatel v objektu vytrhl z okna kovovou mříž, rozbil skleněnou výplň v okně a vnikl do vnitřních prostor, kde odcizil dvě horská jízdní kola. V tomto případě škoda přesahuje padesát tisíc korun.

 

 

Řídil pod vlivem alkoholu

HORAŽĎOVICE – Včera večer měl místní muž dechovou zkoušku pozitivní. 

     Hlídkou dopravních policistů byl kontrolován v Horažďovicích v úterý 12. května tohoto roku řidič vozidla v ulici Loretské. Místní muž ve věku 31 let se v 18.45 hodin podrobil dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil hodnotu 0,65 a opakovaně 0,66 promile alkoholu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a předali věc správnímu orgánu.

– red, p cr-