Víkend nekončí, akcí nabízí hned několik

Včerejší krásný  den  byl jako stvořený pro procházky, výlety, venkovní aktivity (mimochodem, už jste letos oprášili gril a přivítali jaro malou zahradní párty?). Mnoho z vás si nenechalo ujít slavnostní zahájení sezóny na Mouřenci, zapojili jste se do čištění Otavy,  veselili se na Majálesu. 

 

Mouřenecký kostelík, místo opředené legendou a podle některých i  magickými silami, získal v krásném jarním dni ještě více atmosféry. Na místě byl i  fotograf sumava.eu Pavel Kavale:

mourenec sezona 2015 1

mourenec sezona 2015 5

 

{gallery}susice/2015/05_kveten/mourenec_sezona2015_kopie/{/gallery}

 

Víkend ovšem ještě nekončí a tak abyste i dnes mohli strávit příjemný den,  přinášíme další tipy:

Druhým dnem pokračuje v sušické Sokolovně už druhý ročník Jarního bazaru pro kočku. Celý výtěžek z akce bude věnován na úhradu péče pro zatoulané, odložené, ztracené kočičky, které se dostanou do žíkovského útulku. Mimochodem i díky mnoha z vás, čtenářů www.isusice.eu, se podařilo pro některé z nich najít nový domov – děkujeme!  Pokud se budete chtít vydat na kočičí bazar, máte příležitost ještě dnes  od 9 do 12 hodin.

bazar

 

 

Už jste  byli prověřit, jak je možné že hradní komnata hoří a přece neshoří? Na nové interaktivní prohlídky zve vás a vaše děti hrad KAŠPERK. Ať už zvolíte jakýkoliv prohlídkový okruh, nudit se rozhodně nebudete!

 

Pro info klikni na obrázek

kasperk kveten prodlouzene

 

 

 

POJĎTE SI HRÁT!

Doufejme, že počasí vydrží a  sluníčko alespoň občas přijde zkontrolovat, jak si umíme hrát…

Děti, rodiče, babičky, dědečky, tetičky, strýčky a další příbuzné i nepříbuzné zve DIAKONIE  západ v neděli 17. května na ostrov Santos, kde proběhne první společná oslava Mezinárodního dne rodiny. Začátek akce s bohatým programem je naplánován na 13 hodinu.

Těšit se můžete například na TEArTR RAJDO a jejich pohádku Perníková chaloupka, vystoupení dětí z mateřských škol, dětského domova a klientů sušického Stacionáře Klíček. O hudbu se postará skupina Exil. Celé odpoledne, při kterém se představí i poskytovatelé sociálních služeb a zájmové organizace působící na Sušicku, bude plné her a aktivit pro děti. Na své si  přijdou všechny generace.

den-pro-rodinu-2015-su

 

 

U rodiny ještě zůstaneme. Pěstounské rodiny jsou obrovský dar pro děti, které se svými biologickými rodinami  z nejrůznějších příčin být nemohou.  Pěstounská péče s emožná na první pohled neliší od té “klasické rodinné”, ale  určitě má mnoho specifik, která si  běžně ani neuvědomujeme. Zajímavá beseda na toto téma  začíná v neděli v 17 hodin  v kavárně kina Sušice při příležitosti Dne rodiny. Součástí  podvečera bude kromě besedy také projekce. Jste zváni!

***

Ať už bude vaše neděle jakákoliv, rozhodně by v ní neměla chybět nabídka sušického kina, posezení v kavárně, možnost příjemné relaxace v bazénu 

 

bazen

 

 

CO nabízí kino v neděli?

Pohádkové  odpoledne i večerní sci-fi – pročtěte program!

 kino-logo-cmyk

 

*****************

Nezapomeňte také, že příští týden  je tu další ročník

Sušických slavností > podrobný program najdete ZDE

susicke slavnosti2015 anonce

 

*****************

 

 Než vyrazíte na výlet…

 

ŠUMAVA ONLINE 24 HODIN DENNĚ

 

kamery

 

banner pocasi

 
 

logo šumava