Dnešní požár v Rumpoldu obyvatele neohrozil

Kolem čtvrté hodiny ráno došlo v Horažďovicích na Strakonické ulici k požáru skladovací haly v areálu firmy Rumpold, která se zabývá svozem a tříděním komunálního odpadu. Požár zasáhl celou ocelohalu o rozměrech cca 15 x 20 metrů, poškozena je střecha i stěny budovy a elektroinstalace.

 

Příčina požáru  se vyšetřuje, předběžně se škody pohybují kolem půl milionu, ve stejné výši se odhadují uchráněné hodnoty.   Na místě likvidovaly požár čtyři jednotky hasičů, místní profesionální i dobrovolní hasiči posíleni o jednotky SDH Malý Bor a Velké Hydčice. Pod kontrolu dostali oheň zhruba 15 minut po příjezdu první jednotky.  

 

„S likvidací následků požáru pomáhají zaměstnanci společnosti, kteří bagrem rozkrývají vrstvy odpadu a hasiči je postupně prolévají pěnou. Obyvatelé Horažďovic nejsou požárem ani toxickým kouřem nejsou ohroženi. Vzhledem k dobrým rozptylovým podmínkám a tomu, že kouř jde z města ven, nebylo potřeba přijímat další opatření. O celé události informoval velitel zásahu starostu města a zástupce Životního prostředí,“ doplnila por. Mgr. Pavla Jakoubková, tisková mluvčí hasičů Plzeňského kraje.

 

-red-

{gallery}susice/2015/05_kveten/horici_rumpold/{/gallery}