Nehod přibývá, chování řidičů je horší

Zraněný transportován do nemocnice

SUŠICKO – U Hrádku, ve čtvrtek před patnáctou hodinou, došlo k dopravní nehodě s těžkým zraněním. Ve čtvrtek 21. května krátce před třetí odpoledne, řídil 46letý muž z obce na Horažďovicku vozidlo zn. Peugeot 205 po silnici II/187 ve směru na Sušici. Při projíždění pravotočivé zatáčky vjel z dosud nezjištěné příčiny do protisměru, kde se čelně střetl s vozidlem zn. Citroën Berlingo. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče Peugeotu, ten byl následně transportován leteckou záchrannou službou do nemocnice v Plzni. Druhý řidič byl podroben dechové zkoušce s negativním výsledkem. Celková materiální škoda je odhadnuta na 140 000 Kč. Policie příčinu a okolnosti dopravní nehody dále šetří.  

 

Další Peugeot boural na Horažďovicku

V pátek 22. května jel s 25letý řidič z obce na Horažďovicku ve čtvrt na šest ráno, s vozidlem zn. Peugeot 106, po komunikaci ve směru od Bolešin na Klatovy. Přes vozovku přebíhalo malé zvíře a řidič se ve snaze vyhnout střetu strhl řízení, vozidlo se dostalo do smyku a pak mimo vozovku. Vedle mostu vozidlo narazilo do zpevněného koryta potoka. Při nehodě řidič utrpěl zranění a byl převezen zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice v Klatovech. Škoda dosahuje 15 000 Kč. Provedená dechová zkouška byla u řidiče negativní.  

 

Dva popíjeli, jeden byl pozitivní na amfetamin

Od pátku do neděle policisté kontrolovali silnice Klatovska. V pátek zadrželi řidičský průkaz 47letému muži z Domažlicka, který v půl desáté dopoledne nadýchal 0,74 promile. V sobotu krátce před půl čtvrtou v Horažďovicích silniční hlídka zastavila pětadvacetiletého řidiče, jemuž alkoholtester naměřil 0,62, opakovaně 0,86 a 0,7 promile alkoholu v dechu. Navíc byl u něj proveden test na omamné a psychotropní látky, který ukázal na přítomnost amfetaminu a metamfetaminu. Oba dva teď řeší správní orgány pro přestupek.

 

Varující

dn 25. 5.  1

Bohužel výše uvedení „řidiči“ nejsou na našich silnicích výjimkou. K tomu, aby došlo k nehodě, ale nemusí nutně být přítomen alkohol nebo drogy, stačí nepozornost, únava… Možná i ty stály za pondělní hromadnou nehodou kamionu a pěti osobních aut na 41. km D5 v ranních hodinách. Mezi šesti zraněnými (z toho jeden těžce) byly i děti. Varující fotky jsou z databáze berounských hasičů…  

-red-

 

{gallery}susice/2015/05_kveten/hromadna_nehoda/{/gallery}