Vyzdobte byt květinami

Ve Vimperku se bude června soutěžit o nejhezčí květinovou výzdobu

 

Město Vimperk – odbor životního prostředí vyhlašuje další ročník soutěže o nejkrásnější květinovou výzdobu bytu, domu pro rok 2015. „Jedná se již o třináctý ročník této soutěže, který se každý rok zúčastní desítky milovníků květin. Radost mají jak pěstitelé, tak ti, kteří se na květiny dívají,“ uvádí Jaroslava Martanová, starostka Vimperka. Porotci by nezvládli hodnotit rozkvetlá okna v celém Vimperku, proto každý rok do soutěže zařadí ulice z jedné části města. „Letos se jedná o ulice Sadová, Kaplířova, Rožmberská, Pasovská, Inocencova, Jirchářská, Na Baště, U Lázní, Kostelní, Steinbrenerova. V loňském roce to byla ulice Pivovarská a 1. Máje,“ jmenuje organizátorka soutěže Eva Mikulová, z odboru životního prostředí Města Vimperk.

 

Výherce soutěže obdrží příspěvek ve výši 2 000 korun, druhý v pořadí 1 500 korun, třetí v pořadí 1 000 korun a čtvrtý a pátý v pořadí 500 korun. Podmínky soutěže: hodnotí se byty, domy s adresou výše uvedených ulic hodnotí se výzdoba viditelná z veřejného prostranství hodnotí se květinová výzdoba v nádobách umístěná vně oken i při vstupech do domů hodnotit bude porota složená ze zástupců města a odborné firmy hodnocení proběhne minimálně 2 krát v náhodně zvolených termínech zahájení soutěže je 1.6.2015 a ukončení 31.8.2015

 

„Výhodou je, že do soutěže se nemusí nikdo přihlašovat, odborná porota provede v uvedených ulicích hodnotitelskou exkurzi a vítěze pak osloví zástupci města,“ uzavírá Eva Mikulová.

 

(tz,vpk)