Rabijáda zmokla jen trošičku

“Na hrad!” tak  zněla odpověď  stovek dětí, jimž rodiče dávali v sobotu na vybranou – půjdeme na procházku, na hrad, nebo raději zůstaneme doma? Přeci jen, to počasí…

Ale jak dobře víme, dětem dešťové přeháňky příliš nevadí, tím spíš když vědí, že na hradě na ně čeká princezna, šašek, oblíbená lanovka, kolotoč, čarodějnice, pohádky…. prostě spousta zábavy při tradiční Rabijádě. “Hrad patřil dětem” tuto sobotu  už počtrnácté!

 

rabijada 2015  12

rabijada 2015  11

 

I když se počasí chovalo spíš aprílově, přes den hradem prošly (cestou plnou nástrah a úkolů jejichž splnění vedlo k získání odměn) stovky dětí se svými doprovody. Odvážlivci vyšplhali až na nejvyšší místo hradu a obhlíželi “panství”, někteří  pak dolů letěli vzduchem (ne doslova! – svezli se oblíbenou lanovkou), stateční šplhali na hradní zeď nebo prozkoumávali tajemné sklepní prostory… Radost určitě udělalo i připravené občerstvení, jemuž vládla vůně nad ohněm opékaných špekáčků.

Zkrátka – ani letošní ročník Rabijády nezklamal a  mnozí z pravidelných účastníků se snažili vyzvědět, co že se asi bude dít příští rok, při jubilejní Rabijádě… Kdo ví, možná  hrad pozve významnou návštěvu z daleké historie, povolá na pomoc kouzelníky, alchymisty, statečné rytíře… Nechte se překvapit!

Poděkování za  perfektně zvládnutou a zorganizovanou akci si zaslouží  Správa hradu Rabí stejně jako všichni partneři a ti, kteří přiložili ruku k dílu a  vystupovali v nejrůznějších rolích… A pochopitelně také návštěvníkům bez rozdílu věku, kteří  přišli, viděli, zúčastnili se a nenechali se odradit májovými přeprškami. Za rok na viděnou!

-text  a foto as-

 

{gallery}susice/2015/06_cerven/rabijada_kopie_web/{/gallery}