Sportovní víkend 30.5. – 31.5.

Fotbal:

 

Ve Vimperku vydržel bezgólový stav celou hodinu. Pak se proměnil v obávaného kanonýra Jakub Pospíchal. Pravidelně vždy po deseti minutách skóroval do milevské sítě a zařídil vítězství 3:0. Pochvalu zaslouží i brankář Milan Hrubý, který úspěšně zaskočil za distancovaného kolegu Jiřího Formánka.

 

 DSC 0158

 

Šumavan Vimperk – FC ZVVZ Milevsko B 3:0 (0:0)
Góly: 60., 70. 80. Pospíchal.

 

Sestava: Hrubý M.-Sýs L.,Sedláček M.,Děd J.Pospíchal J.,Blahout J.- Málek O.,Šíp M.,Šíp M.,Podskalský R.,- Svěchota V.

 

Hodnocení trenéra Michala Uhlíka:Už jsme chtěli konečně bodovat a trochu si vylepšit pozici v tabulce. První poločas nepřinesl moc fotbalové krásy a už vůbec ne nasazení. Hrálo se ve velmi vlažném tempu z obou stran, přičemž náš soupeř hrál hodně stažený v obraně. Do druhé půle jsme šli s cílem zrychlit hru a to se nám povedlo. S neskutečnou chutí hrající Kuba Pospíchal dal hattrick a zajistil nám po dlouhé odmlce 3 body. Trošku jsme si udobřili naše fanoušky především po domácí prohře s Netolicemi. Teď jedeme do Mirovic a budeme chtít opět vyhrát a dostat se v tabulce co nejvýš. 

 

{gallery}vimperk/2015/kveten/fotbal_muzi_vimperk_milevsko/{/gallery}

 

 

KP. starších žáků

 

 

Jindřichův Hradec- Šumavan Vimperk   4:2  ( 2.1)

 

 

střelci: Koloušek T., Šimandl V.

 

sestava:  Uhříček L.- Formánek J., Kadlec D., Uhlík M., Samec D.-Matopušek V., Rod O., Klíma M., Koubek J.- Koloušek T.,Šimandl V.

 

střídali: Bízek V., Červený O., Zahradník J.

 

 

Hodnocení trenéra Jiřího Formánka: Dnešní utkání se nám moc nepovedlo. I když jsme vedli od 10.minuty po sólu Tomáše Kolouška 1:0 , tak jsme se velmi těžko srovnávali s malým hřištěm a umělým povrchem. Do půle domácí otočili stav utkání na 2:1.

 

 

Ve druhém poločase se náš herní projev zlepšil, ale jak se říká nedáš, dostaneš .Po naší neproměněné šanci domácí zvýšili na 3:1.Nám se ke konci zápasu povedlo soupeře zatlačit a po pěkné akci v 65. minutě Vojta Šimandl dal hlavou na 3:2.Místo toho,abychom zápas otočili, přišla další naše zbytečná chyba a penalta. A tu s přehledem proměnili. Tím zápas skončil.

 

 

Velmi dobré utkání odehráli oba útočníci Vojta Šimandl a Tomáš Koloušek , druhý poločas i Vašek Matoušek yes

——————

 

 

Jindřichův Hradec – Šumavan Vimperk   1:8 (0:2)

branky: Vrábel 2, Vlček 2, Švarc, Červený, Bízek, Děd – Balga

sestava Vimperka: Mikula – Vrábel, Bízek, Chalupa – Děd, Červený (k), Švarc – Vlček

střídali: Novotný, Kliment, Chvosta

trenér: Lukáš Sýs

 

Hodnocení trenéra Lukáše Sýse:

„Jeli jsme do Hradce s pokorou a s myšlenkou, že pokud toto utkání zvládneme, tak uděláme velký krok k vítězství v krajském přeboru. Vše co jsme si řekli, naši hráči splnili na jedničku. V bráně chyběl Tachajev, kterého dokonale nahradil Petr Mikula, který obzvláště v prvním poločase zlikvidoval několik tutovek soupeře. Musím zmínit, že po utkání v Hradci odjel Petr chytat ještě dvě utkání KP přípravek do Vimperka, kde rovněž svůj tým v důležitých okamžicích podržel, tím bych chtěl vyzdvihnout přístup tohoto hráče k fotbalu!

 

Utkání v Hradci se hrálo za velmi teplého počasí na umělé trávě menších rozměrů, ale i s tím si naši kluci poradili. Chci je všechny pochválit, protože na hřišti předvedli pěkný výkon. V tomto utkání nemůžu ani určit nejlepšího hráče, protože nejlepší byli všichni naši kluci.

 

Ještě nás čekají dvě utkání a to příští týden na hřišti SKP ČB a za čtrnáct dní doma proti Kaplici. Věřím, že kluci budou ve svých výkonech pokračovat a po posledním utkání si doma převezmou pohár a medaile pro vítěze krajského přeboru. Nechci předbíhat, ale nyní už máme ten velký úspěch na dosah a  uděláme vše proto, aby jsme pro Vimperk tuto soutěž vyhráli. “

 

 

KRAJSKÝ PŘEBOR PŘÍPRAVEK – neděle 31.5.2015

hřiště Vimperk – 7. kolo – skupina o 1.- 9. místo

 

starší přípravka

TJ Šumavan Vimperk – FK Junior Strakonice 12:9

FK Tatran Prachatice – FK Junior Strakonice 19:2

TJ Šumavan Vimperk – FK Tatran Prachatice 12:8

 

 

mladší přípravka

TJ Šumavan Vimperk – FK Junior Strakonice 20:3

FK Tatran Prachatice – FK Junior Strakonice 8:6

TJ Šumavan Vimperk – FK Tatran Prachatice 17:1

 

 Z. Formánek