Nové zásady pro prodej městských bytů…

… ale i výpůjčku pódia, přidělení bytů, nebo oslovení firem pro  opravu školního hřiště u ZŠ Lerchova. To byly jen některé z bodů  jednání rady města 25. května. Desáté zasedání se konalo v malé zasedací místnosti radnice, přítomno bylo 6 z nich (PhDr. Lhoták omluven), jednání řídil starosta Bc. Petr Mottl.

 

Rada města na svém jednání přijala usnesení:

RM vzala na vědomí informace o probíhajícím soudním sporu ve věci zrušení regulativu územního plánu a o dalších možnostech postupu.

 

RM souhlasila s prezentací města Sušice v Turistickém informačním magazínu vydávaném Eurocard s. r. o. v částce 6.500 Kč + DPH. Částka bude hrazena z org. 179. pol.

 

RM schválila výpůjčku přenosného pódia spolku ŠUMAVA ROCKS – spolek, zastoupeného předsedou Janem Šmaterou, v termínu 22. 8. 2015 a pověřila starostu města podpisem smlouvy.

 

RM vzala na vědomí zápis z jednání bytové komise ze dne 13. 5. 2015.

 

RM projednala bytovou agendu týkající se přidělení vysoutěžených městských bytů ve výběrovém řízení, městských bytů podle pořadníku žádostí, schválila pronájem bezbariérové garáže a splátkový kalendář pro dlužníka.

 

Na základě podmínek „Programu podpory výstavby nájemních bytů a technické infrastruktury pro rok 2004“ vzala rada města na vědomí zvýšení nájemného v domě čp. 1243, ul. Nádražní, Sušice, o 0,4 % (míra inflace za rok 2014) s účinností od 1. 7. 2015. 

 

RM doporučila zastupitelstvu města schválit nové „Zásady postupu při prodeji jednotek – bytů a nebytových prostor v bytových domech v majetku města Sušice“.(Po projednání zastupitelstvem / schválení budou nové zásady k dispozici na stránkách města www.mestosusice.cz  i na našich webových stránkách).

 

RM schválila smlouvu o umístění energetického zařízení mezi městem Sušice a firmou ČEZ Distribuce a. s., Děčín, o umístění energetického zařízení do pozemkových parcel města Sušice a v k.ú. Divišov a pověřila starostu města podpisem smlouvy.

 

 

RM schválila záměr prodeje pozemku p.č. 2555 k.ú. Sušice nad Otavou (ost. plocha – jiná plocha) o výměře cca 110 m2 a jeho zveřejnění na úřední desce města.

 

 

RM souhlasila s využitím ostrova Santos pro uspořádání hudebního festivalu Šumava Rocks od soboty 22. 8. 2015 (16.00 – 02.00 hodin) do neděle 23. 8. 2015 za předpokladu uvedení pozemků do původního stavu.

 

RM schválila zadání veřejné zakázky malého rozsahu II. kategorie na stavební práce na realizaci akce „Sušice, ZŠ Lerchova – oprava stávajícího školního hřiště“ dle směrnice města Sušice č. 1/2014 pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu a zároveň schválila firmy, které budou vyzvány k předložení cenové nabídky: PRECOL, s. r. o. , Předměřice nad Jizerou, EKKL, a. s., Kroměříž, SWIETELSKY stavební, s. r. o. , Jindřichův Hradec, , TUBEKO SPORT spol. s r.o., Linhart spol. s r.o., Brandýs n/L – Stará Boleslav, Vysspa Sports Technology, s. r. o. , 301 52, Plzeň, Ing. Jiří Huptych – J.I.H., Na Vrších 1490/7, 100 00, Praha 10 – Vršovice.

 

RM schválila smlouvu o dílo na realizaci akce „Pumptrack Sušice“ se zhotovitelem Pavlem Kočerem, Trhové Sviny a pověřila starostu města jejím podpisem.

 

RM vzala na vědomí zprávu o žádosti p. Bešťáka o převod kanalizační přípojky a vodovodního řadu, t.č. v soukromém vlastnictví, do majetku města Sušice a uložila žadateli splnit všechny podmínky zpracované Odborem majetku a rozvoje města ve spolupráci s provozovatelem vodohospodářské infrastruktury města společností ČEVAK a.s., nutné k uskutečnění převodu.

 

RM schválila návštěvní řád a ceník koupaliště Sušice.

 

RM vzala na vědomí vyhodnocení prvního čtvrtletí 2015 Sportovního areálu – bazénu Sušice.

 

RM projednala návrh Závěrečného účtu města za rok 2014 a doporučila zastupitelstvu města schválení Závěrečného účtu města za rok 2014 a vyjádření souhlasu s celoročním hospodařením, a to bez výhrad. RM doporučuje zastupitelstvu města schválení účetní závěrky, sestavené k 31. 12. 2014, za rok 2014. RM doporučuje zastupitelstvu města schválení převodu z účtu 431 Výsledek hospodaření ve schvalovacím řízení na účet 432 Nerozdělený zisk, neuhrazená ztráta z minulých let.

 

RM souhlasila s použitím pohlednic z pozůstalosti po Milanu Pokorném v knize o Sušicku.

 

RM schválila podání žádosti příspěvkové organizace Sociální služby města Sušice, v rámci Programu podpory sociálních služeb v Plzeňském kraji 2015 – Pečovatelská služba poskytovaná obcemi.

– red –