skypalova

Sušická atletika má další velkou naději

Ze slovenské Trnavy přišla v sobotu 6.června v velice radostná zpráva pro fanoušky sušické atletiky. Dorostenka Kateřina Skypalová, závodnice oddílu atletiky TJ Sušice, tam jako reprezentantka České republiky v rámci mezistátního utkání dorosteneckých družstev Slovenska, Maďarska, Slovinska a Česka obsadila 3. místo v hodu kladivem ve vynikajícím osobním rekordu 57, 49 cm.

image00004

 

Tímto výkonem si upevnila svoje dosavadní vedoucí postavení v letošních českých tabulkách ve své věkové kategorii. Svým umístěním přispěla výrazně i k celkovému vítězství našich mladých atletů v celém mezistátním utkání. Katka si svoje právo reprezentovat naši republiku v tomto mezinárodním zápolení vybojovala vyrovnanými a neustále zlepšovanými výkony v dosavadním průběhu sezony. A co víc – zdá se, že tento její v Trnavě dosažený hod, ji zařadil mezi kandidátky pro start na Evropském olympijském festivalu mládeže, který bude hostit koncem července Tbilisi, hlavní město Gruzie.

 DSC0067

Katka začala s atletikou a s hodem kladivem teprve v dubnu roku 2014 jako starší žákyně. A už po krátké přípravě jí patřil v závěru sezony nejlepší český žákovský výkon roku. Její přípravy se letos v zimě ujala bývalá česká reprezentantka a mnohonásobná mistryně republiky a olympionička v hodu kladivem Lucie Plašilová -Vrbenská. A zdá se, že Katka je v těch správných trenérských rukou. Má k tomu také maximální podporu rodiny, která zajišťuje její dopravu na důležité tréninky do Plzně. Podporu má i ve svém mateřském oddíle v TJ Sušice a rovněž i na sušickém gymnáziu , kde dokončuje první ročník studia. Všichni věříme, že Katka je teprve na začátku slibné sportovní kariéry a těšíme se na její další zlepšování výkonnosti.

 

 

Zdeněk Nešpor