Zlatá stezka v Regensburgu

V sobotu  6. června se členové spolku Zlatá stezka a jejich hosté vydali na krásný a zajímavý výlet do okolí německého města Regensburg. Účastníky výletu nabíral autobus  od brzkého rána po  odjezdu z Prachatic až do Bavorska. U Freyungu  se  přidali členové spolku z Bavorska.


Cestou si výletníci prohlédli (alespoň zběžně z autobusu) Grafenau, Kelheim. Vítanou zastávkou byla  “Walhalla”,  památník osvobození, který dal postavit Král Ludvík I. Bavorský v letech 1830-1847 nad Dunajem nedaleko Regensburgu, s bustami významných postav evropských dějin, které počítal mezi Germány.

 

Po prohlídce památníku se autobus vydal na další cestu k  Regensburgu s krásnými starými stavbami a kamenným mostem, který je v současné době opravován. Procházku starou částí města si výletníci vylepšili dobrou zmrzlinou a jinými pochoutkami.

 

 

 

Další putování se odehrávalo po vodě – z Kelheimu, přístaviště, odkud pokračovala cesta parníkem. Dunajskými skalními soutěskami až ke klášteru Waltenburg.

 

 

Před prohlídkou kláštera našli někteří příjemné ochlazení ve vodě Dunaje a po prohlídce ochutnali ještě místní výborné, vyhlášené pivo. Návrat domů provázelo  povídání o zážitcích z celého dne, které byly tím hezčí, že je provázelo krásné počasí, příjemná přátelská atmosféra mezi účastníky výletu. Za zorganizování příjemného sobotního dne, v jehož rámci našli výletníci zábavu i poučení,  patří poděkování  všem pořadatelům.

(red)

 

 

{gallery}vimperk/2015/06_cerven/regensburg/{/gallery}