hasic

Kašperskohorské hasičky vydají kalendář

Kašperskohorské hasičky vydají vlastní kalendář

 

Sbor dobrovolných hasičů v Kašperských Horách má velmi akční členky. Místní hasičky připravují vydání kalendáře na rok 2016 s vlastními fotografiemi. Originální kalendář bude pochopitelně v prodeji – právě z tohoto výtěžku se rozhodly přispět na soutěžní vybavení družstva nejmenších hasičů .

 

hasici k.hory

To, co nejdříve vypadalo jako bláznivý nápad, dostává pomalu ale jistě reálnou podobu. Podobně jako ostatní sbory dobrovolných hasičů chtějí i kašperskohorští vybavit své dětské družstvo pro trénink i soutěže. Ale jsou zároveň ochotní (tedy ochotné, protože tohle je opravdu akce čistě v režii žen – hasiček) pro to udělat i něco víc, než jen žádat o finanční podporu a čekat…

 

Sympatické hasičky přemýšlely, jak by mohly získat další prostředky na pořízení techniky na soutěže pro své následovníky z nejmladší generace. Tak z prvotního ‘plácnutí do stojaté vody’ vzešla reálná podoba.

 

„V současné době máme domluvené focení, předtiskovou přípravu i tisk kalendáře. Musíme samozřejmě sehnat počáteční investici, ale věříme, že jak vedení města (které jsme už neformálně oslovily), tak i místní podnikatelé nám vyjdou vstříc a pomohou tak dobré věci“, říká členka družstva kašperskohorských hasiček Vendula Gregrová.

 

Malým hasičům se v Kašperských Horách trpělivě věnuje jejich vedoucí Tereza Havlová:

„Jsou šikovní a proto si zaslouží i pro ně viditelnou podporu. Chceme jim tím, že pořídíme jejich ‘vlastní techniku’ na soutěže, mimo jiné dát i pocit, že patří k těm velkým a zodpovědným a že jim věříme“ doplňuje.

 

A jak bude kalendář vypadat?

„Hlavním tématem bude hasičina, v netradičním pojetí. Paní fotografka, kterou máme domluvenou, je velmi kreativní a už teď se na focení těšíme i my. Prý to bude překvapení 🙂 Fotografie hasiček budou samozřejmě doplněny klasickými údaji, prostor se určitě najde i pro prezentaci sponzorů a partnerů, pro které to bude vítaná originální reklama,“popisuje plánovaný výsledek Vendula Gregrová.

A co na to muži hasiči?

„Určitě děvčatům držíme palce, aby úspěšně svůj nápad realizovaly. My chlapi se letos fotit nebudeme, ale kdo ví, třeba příští rok…,“ se smíchem komentuje Filip Gregr, také člen SDH Kašperské Hory, na pozici strojníka.

 

Nápad se líbí i starostovi sboru Vladimíru Kavalemu a veliteli Jaroslavu Schmidovi:

„Všechny aktivity, které děti podpoří ve smysluplném trávení volného času, vítáme. Snažíme se jim připravit takové podmínky, aby je hasičina bavila, ale pořád je co vylepšovat . Věříme, že nápad našich žen bude mít úspěch a přinese očekávané výsledky.“

 

Kdy a kde bude kalendář k dostání?

Sledujte naše stránky, Kašperskohorský zpravodaj (září) a facebook hasičů (SDH Kašperské Hory) – tam všude najdete potřebné informace a zprávy o tom, jak příprava kalendáře pokračuje.

 

Kašperskohorským děvčatům fandíme –  logo šumavaje v tomto projektu jejich mediálním partnerem, který se na výrobě kalendáře bude také podílet. Dětem se na soutěže bude nová technika určitě hodit a doufejme, že v hasičských kláních budou úspěšné. Určitě by tím potěšily všechny starší „kolegy“ a sboru daly milý dárek k jeho 140. výročí založení, které právě v příštím roce oslaví.

 

-as-