Řidič měl obrovské štěstí

Řidič bílé Fabie, která skončila v sobotu ráno “zapasovaná”  do jedné z výloh domu na křižovatce u hotelu Svatobor, může mluvit o druhém narození, minimálně o velkém štěstí. Z děsivě vypadajícího karambolu, při kterém  došlo i k požáru havarovaného auta, vyvázl dobře – utrpěl pouze lehké zranění. Za život vděčí pohotovému zásahů dvou městských strážníků a svědků nehody.

 

nehoda 13

 

nehoda 2

 

Podle informací redakce došlo k nehodě kolem sedmé hodiny ráno při nebezpečném manévru řidiče havarovaného auta, který měl v zatáčce předjíždět dvě vozidla. Nezvládl situaci a jak skončil, vidíte na fotografiích.

 

Na místě nehody byli, kromě dvou řidičů ze zmíněných vozů, mezi prvními dva strážníci městské policie vracející se ze služby domů.  Po bleskovém vyhodnocení situace okamžitě žádali  stálou službu o zavolání  záchranky, hasičů, hlídky MP a kolegů ze státní policie. Viníka nehody, který zůstal zaklíněn v autě, za pomoci svědků nehody –  řidičů aut, která měl předjíždět, vyprostili. O několik okamžiků později začalo  havarované auto hořet…

 

Strážníci  na místě až do příjezdů svých kolegů koordinovali dopravu. Jednotka profesionálních  hasičů ze Sušice  auto uhasila, zajistila a z místa odstranila následky nehody. Zhruba po třech hodinách byla komunikace opět plně průjezdná.

 

nehoda 3

 

Text a foto: red, Martin Kramer

Pozn. autora: I bez uniformy  jsou strážníci  připraveniv jakékoliv situaci pomoci – to by si měli, nejen po přečtení této zprávy, uvědomit všichni, kteří se snaží jejich práci zlehčovat a ironizovat.  Jsou vlastně ‘v pohotovosti neustále’ – a za to jim díky.

 

{gallery}susice/2015/06_cerven/dn_pozar/{/gallery}