Mouřenec láká na pestré léto

Během července a srpna bude kostel sv. Mořice nad šumavským Annínem otevřený pětkrát týdně!

„Zavedli jsme pravidelné komentované prohlídky v českém jazyce, a to od úterý do čtvrtka a o víkendech. První prohlídka začíná v 11, druhá ve 12 hodin. Během zhruba hodinového výkladu se návštěvníci dozvědí vše podstatné o historii Mouřence, prohlédnou si vzácné fresky ze 14. století, barokní kostnici a nové muzeum v sakristii a oratoři, které mapuje historii této významné památky. Zájemci si mohou také zakoupit drobné upomínkové předměty a získat turistické razítko kostela. Doporučený příspěvek za prohlídku je 40 korun. Na prohlídku není nutné se objednávat. Vždy první neděli v měsíci nabízíme i prohlídky v němčině. Začínají 5. července, 2. srpna a 6. září ve 12 hodin,“ upřesňuje Lukáš Milota, novinář, průvodce a rodák ze Šumavy.

 

mourenec 4

 

Po celé léto až do konce září běží také cyklus duchovních, kulturních a vzdělávacích akcí Léto na Mouřenci 2015. Setkání budou zpravidla začínat v neděli ve 14 hodin nebo v sobotu v 19 hodin. Tentokrát bude program v neděli od 14 hodin – a bude to Adorace s P. Tomasem.

 

mourenec 1

 

Mouřenecký kalendář pro další dny:

* sobota 4/7 – 11 a 12 h – komentované prohlídky v češtině

* neděle 5/7 – 11 a 12 h – komentované prohlídky v češtině, ve 12 hodin – komentovaná prohlídka v němčině, od 14 hodin ADORACE (slovem a písněmi doprovází P. Tomas van Zavrel)

* pondělí 6/7 – 11 a 12 h – komentované prohlídky (mimořádně prohlídky i v pondělí – st. svátek)

* úterý 7/7 – 11 a 12 h – komentované prohlídky v češtině

* středa 8/7 -11 a 12 h – komentované prohlídky v češtině

* čtvrtek 9/7 – 11 a 12 h- komentované prohlídky v češtině

* sobota 11/7 – 11 a 12 h – komentované prohlídky v češtině, 19 h – Mouřenecká noc: CANTICORUM (vokální soubor z Plzně)

* neděle 12/7 – 11 a 12 h – komentované prohlídky v češtině, 14 h – Toník Yetti Jelínek: Modlitba za Šumavu (písně, recitace)

 

 

 

Od 4.-12. července bude také otevřené Muzeum lehkého opevnění Annín (meziválečné bunkry).

mourenec 3

 

V Anníně mohou turisté navštívit také dvě sklářská muzea – jedno je přímo v areálu annínské sklárny, druhé u annínského koupaliště v osadě Rajsko.

-red-