Chanovický DEN ŘEMESEL stále láká

Letos už potřinácté se v Chanovicích v sobotu konal oblíbený a  hojně navštěvovaný DEN ŘEMESEL. Akce podporující zachování tradic řemeslné výroby je podpořena Plzeňským krajem a Ministerstvem kultury.

chanovice 5

 

Na 90  řemeslných dílen, v nichž ani v dusivém vedru nezahálely šikovné ruce řemeslníků, výtvarníků, košíkářů, keramiků, kovářů, řezbářů… obdivovaly proudící zástupy návštěvníků.

 

chanovice 11

“Jezdíme sem každý rok a nemohli jsme vynechat ani letos, vzali jsme s sebou i vnučky, které  rády tancují, tak aby se podívaly i na  historické tanečnice,” komentoval  svou návštěvu sympatický pětašedesátník Petr  z Tábora. “Ještě se chceme jet podívat na slavnosti do Husince, ale  uvidíme, jestli to vůbec stihneme, líbí se nám tady moc,” doplnil.

 

V chanovickém zámeckém areálu a v prostorách skanzenu se sešli řemeslníci z Plzeňského kraje, šeřmíři, tanečnice, celodenní program zpěstřily dvě kapely a loutkové divadlo, návštěvníci si mohli prohlédnout výstavy v zámeckém areálu i expozici lidové architektury včetně nejnovějších zachráněných a znovu vybudovaných staveb.

-as-

 

Foto Jan Kubita

{gallery}susice/2015/07_cervenec/chanovice_den_remesel2015/{/gallery}