Na Mouřenec už znají cestu tisíce lidí

mourenec letni
Půvabný šumavský kostelík sv. Mořice, zdánlivě nedostupný a ukrytý vprostřed lesů nad Annínem, je dominantou, která zejména díky všem “přátelům Mouřence”, v posledních letech výrazně ožila a oživila  region. Kdysi opuštěné a chátrající místečko dostává  postupně novou podobu nejen co se interiérových úprav a oprav týká, ale je nyní známým místem konání nejrůznějších akcí. Díky tomu, že jeho patroni jej dokázali znovu dostat do aktivního života, do vědomí  stovek a tisíců návštěvníků,  nacházejí si  k němu stále častěji cestu sami, na odpočinkové místo a k načerpání energie. Tajemný kostelík a jeho nejbližší okolí, podle pověstí vládnoucí magickou silou, je otevřený po celé léto, které má  i v letošním roce pěkně “našlápnuté”. I další, nadcházející, víkend je toho důkazem – na bohatý program zve Lukáš Milota a všichni přátelé Mouřence:

 

KONCERT DUCHOVNÍ HUDBY

V sobotu 18. července od 19 hodin rozezní mouřenecké varhany špičková varhanice Markéta Schley Reindlová. Spolu s ní přivítá Mouřenec vynikající sopranistku Gabrielu Pechmannovou. Zazní skladby od G. F. Händela, A. Vivaldiho, W. A. Mozarta, Z. Lukáše nebo A. Dvořáka. Vstupné je 120 korun na místě. V předprodeji 100 korun. Předprodej vstupenek probíhá přes MěKIS Kašperské Hory, KINO Sušice, KD Sokolovna Sušice a on-line je možné vstupenky koupit na www.sirkus.cz.

 

MUZIKÁLOVÝ MOUŘENEC

Jen o den později, v neděli 19. července od 14 hodin, přivítá Mouřenec sourozenecké duo. Sólista plzeňského Tylova divadla, zpěvák a herec Aleš Kohout a jeho sestra, zpěvačka Marcela Puldová, přednesou slavné melodie ze známých světových muzikálů Jesus Christ Superstar, Zvoník od Matky Boží, Fantom opery ad. Vstupné je dobrovolné.

 

PROHLÍDKY

Kostel na Mouřenci zve také na pravidelné letní komentované prohlídky. Konají se denně kromě pondělí a pátků vždy od 11 a od 12 hodin. Doporučené vstupné je 40 korun.

 

mourenec - schley reindlova a pechmannova -1807

 

muzikalovy mourenec 190715 14 hodin2

 

léto na mouřenci 2015 - program do konce srpna

 

Závěr mouřeneckého léta bude patřit národem milované pohádce Anděl Páně, kteoru opět uvede  režisér Jiří Strach. Naplánujte si i vy Mouřenecké léto!

-red-

logo šumava