diskuse

Je fér mít šanci odpovědět

Odpověď na názor čtenáře: Výhled je to sice pěkný, ale ty stromy si nezaslouží takto jim zasypat kořeny

(vznikající Hrabický okruh)

 

http://www.vimperk.eu/index.php/vimperk/102-zpravy/8010-prace-na-hrabickem-okruhu

 

Na portálu Zdeňka Jungvirta vyšel názor „údajného“ čtenáře Jaroslava Svobodného z Čížové u Písku, kterému jsme chtěli osobně odpovědět. U jiných médií, která praktikují solidní novinařinu je běžné, že je  umožněna  reakce na názor, v tomto případě to zjevně, i přes naši snahu, možné není.
Navíc podle naší informace, toto jméno (údajného autora názoru)  není v registru  obyvatel Čížové a tak to vypadá, že si ho pan Jungvirt vymyslel. Takže odpovídáme panu Jungvirtovi. (Který se jako jediný člen svého podniku pojmenovává redakce.)

Kořeny stromů nebyly vůbec obnažené a nedošlo tedy k jejich zasypání.

Jak v článku pan Jungvirt uvedl, stezka Hrabického okruhu se teprve upravuje a její podoba není ještě konečná, tedy není dokončeno ani zastavení „Hrabická“. Překvapuje nás, že pan Jungvirt opomněl uvést, že na tomto místě byla skládka šotoliny, starých pneumatik, drátů apod., které se tam vyvážely z bývalého ústavu, jak tvrdí místní obyvatelé.

Ze strany pana Jungvirta nás zveřejněný názor nepřekvapil. Všichni víme, že pan Jungvirt umí pouze kritizovat a znechucovat ty, kteří něco dělají. Možná by byl spokojenější, kdyby se zapojil do nějaké činnosti a něco užitečného začal dělat. Pak by třeba Vimperk byl za jeho přispění opravdu krásnější.

Když už však chce pan Jungvirt dělat (z toho všeho, co by mohl) jako hobík novinařinu, měl by si tak, jak to dělá každý správný novinář, alespoň ověřovat své zdroje. Jinak, co naplat, nedělá novinařinu ani jako hobík, ale jako diletant.

Věra Vávrová st. a členové Občanského sdružení Stanislavy Chumanové

{jcomments off}