Červená Karkulka to zase zvládla

cervena karkulka 20

 

Bylo nebylo,  v chaloupce u černého lesa žila … tak nějak začíná  pohádka o červené Karkulce, jak ji všichni známe. Ale ono to vlastně mohlo být úplně jinak, kdo ví. Každopádně ta klasická pohádka o holčiče s červeným čepečkem, má místo v srdcích   mnoha generací. Vyrůstali  s ní naši prarodiče, jejich předkové i jejich potomci. A naše děti zrovna tak. Asi bychom jen těžko hledali maminku nebo dítě, které ji neznají. A protože v každém z nás zůstává kousek dítěte po celý život, rádi si občas necháme pohádky vyprávět  i v dospělosti.

cervena karkulka 14 cervena karkulka 15

cervena karkulka 12

Vimperský Kašpárek, cyklus letních phádek pod širým nebem pro malé i velké, takovou příležitost nabízí každou prázdninovou neděli. Tentokrát se diváci na Vodník sešli  na představení loutkového divadla Jana Vaňka. A malí i velcí objevovali v pohádce nová  kouzla. Navíc si děti mohly pak loutky  osahat a vyzkoušet, jestli by je dokázaly vodit. A zjistii, že i tohle “řemeslo” chce ten správný fortel.

 

A na jaký příběh se můžete těšit v neděli 26. července?  Od 15.30 hodin se, tradičně na Vodníku, začne odehrávat děj Čertovské pohádky. Tak přijďte! Možná se vám představí peklo tak trochu jinak, než ho z vyprávění znáte…

 

Foto: Zdeněk Formánek

{gallery}vimperk/2015/07_cervenec/vodnik_cervena_karkulka/{/gallery}