zamek

Zloději pokračují – cyklisté v ohrožení

Další ukradená kola – tentokrát dvě kola ze šedesát tisíc zmizela majitelům z úschovny v ubytovacím zařízení poblíž Kašperských Hor.

V pondělí přijali policisté na obvodním oddělení v Kašperských Horách oznámení o krádeži jízdních kol. V ubytovacím zařízení v obci u Kašperských Hor neznámý pachatel v noci z 19. na 20. července tohoto roku vnikl do prostoru úschovny kol a odcizil dvě horská jízdní kola. Poškozeným majitelům vznikla škoda přesahující šedesát tisíc korun. Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež.              

 

Policejní informační servis / Klatovsko:

Sobota plná nehod:

KLATOVSKO – Opilý cklista skončil v příkopu

V sobotu odpoledne jel muž na jízdním kole a havaroval. Nadýchal 2,82 promile alkoholu. 

Po komunikaci ve směru od obce Nedanice na Klatovy jel v sobotu 18. července tohoto roku jel 21letý muž z Příbramska na jízdním kole. Po patnácté hodině za obcí Nedanice vjel na nezpevněnou krajnici a do silničního příkopu, kde havarova. l Po pádu z jízdního kola muž zůstal ležet na komunikaci a kolem projížděl řidič, který oznámil nehodu na tísňovou linku. Na místo přijeli policisté i zdravotníci a muž byl převezen s lehkým zraněním k lékařskému ošetření. Cyklista se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 2,82 a opakovaně 2,77 promile alkoholu.

 

KLATOVSKO – V sobotu večer z dosud nezjištěných příčin řidič čelně narazil s vozidlem do stromu. 

V sobotu 18. července 2015 jel 25letý muž z Klatovska s vozidlem zn. Škoda Octavia po komunikaci číslo I/27 od obce Jesení na Čachrov. Ve 21.17 hodin za odbočkou na obec Chotěšov vjel vpravo mimo vozovku a s vozidlem narazil do vzrostlého stromu. Muž byl s těžkým zraněním převezen do nemocnice v Klatovech. Vzhledem k rozsahu zranění nemohla být provedena dechová zkouška a byl zajištěn odběr krve. Hmotná škoda činí 70 tisíc korun. Policie dopravní nehodu dále šetří.

 

SUŠICKO – V sobotu v nočních hodinách řidič narazil do svodidel i do betonových panelů. Naýchal 1,65 promile alkoholu. 

S vozidlem tovární značky VW Golf jel v sobotu 18. července tohoto roku 21letý muž z Klatov po komunikaci číslo II/169 od Sušice na Dlouhou Ves. Ve 2.50 hodin po projetí pravotočivé zatáčky vjel vpravo mimo komunikaci a pravou částí vozidla najel na svodidla. Řidič se s vozidlem vrátil po 40 metrech zpět na silnici, vjel vlevo mimo a narazil do betonových panelů sloužících k přechodu, kde se vozidlo vymrštilo, narazilo do příkopu a převrátilo se na střechu. Policisté z obvodního oddělení přijeli na místo a řidiče podrobili dechové zkoušce – s výsledkem 1,65 promile alkoholu. Policisté muže převezli k lékařskému ošetření a podrobil se i odběru krve. Celková škoda činí čtyřicet tisíc korun. Policisté z dopravního inspektorátu nehodu dále šetří.
 
 

-red, p cr-