Babouci, Otavanka, Atlas a Solovačka

dechovky 201510

 

Oblíbení Babouci, myslivecká kapela Atlas,  tradiční Solovačka a horažďovická Otavanka – čtyři kapely opět v sobotu v Dlouhé Vsi nenechaly nikoho na pochybách o tom, že dechovky stále žijí a lidové, nebo zlidovělé, pisničky si rádi zazpívají nejen ti dříve narození.

 


Sobotní odpoledne patřilo v Dlouhé Vsi u Sušice těm, kteří mají rádi dechovky  v klasickém i novějším pojetí. Symbolickým číslem se pro letošní ročník stala čtyřka – 4. ročník, 4 kapely, 4 stovky posluchačů.

 

dechovky 20151

 

Letní den přímo vybízel k tomu, aby se posluchači v sobotním odpoledni, na hasičském hřiští u Otavy, setkali s přáteli, poseděli, zazpívali a zatančili si. A podle jejich ohlasů se to všechno, včetně programu, vydařilo na jedničku.

 

“Za uspořádání a hladký průběh letošního ročníku děkuji všem, kteří se na jeho realizaci podíleli, samozřejmě i  těm kteří   za ním stojí po celou dobu – tedy letos čtvrtým rokem, a  pochopitelně kapelám a návštěvníkům, bez nichž by  to opravdu nešlo. Zvláštní poděkování patří dobrovolným hasičům z Dlouhé Vsi, bez jejichž práce a nadšení by se festival nikdy  nemohl uskutečnit,” poděkovala dlouhoveská starostka  Ivana Vítovcová po skončení akce.

 

dechovky 20152

 

Jaké hosty pozve Dlouhá Ves na příští rok, tedy na ‘festivalové půlkulatiny’? To zatím zůstává tajemstvím, rozhodně by bylo hezké, kdyby se  dalším festivalovým číslem stala právě pětka, nejen v ročníku. Překoná návštěvnost dechovkového festivalu, který si získává stále větší oblibu, v dalším roce pětistovku? Budeme držet palce!

 

“Už dnes mohu všechny pozvat na příští ročník  festivalu. Proběhne 30. července 2016 opět  v krásném prostředí u řeky Otavy, na tradičním místě, na hasičském hřišti. Nebude chybět nic na co jsou návštěvníci zvyklí – občerstvení, zázemí krytého posezení ve stanech, muzika, zábava a prostor pro dobrou náladu, zpěv a tanec. Věřím, že podpořit tradici dechovky přijdou ti, co krásnou atmosféru našich festivalů už zažili  i ti, kterým to třeba letos nevyšlo,” dodala pozvání  Ivana Vítovcová.

 

-red, foto iv-

{gallery}susice/2015/07_cervenec/dechovky_dlves/{/gallery}