Modrý měsíc čaruje právě dnes

modrymesic
Čeká nás přírodní úkaz, kterému jsou přisuzovány magické schopnosti a ke kterému znovu dojde až za dlouhé tři roky. Přijde druhý úplněk v jednom měsíci.

 

Modrý měsíc je astronomická zvláštnost, kdy se v jednom kalendářním měsíci objeví dva úplňky. K této výjimečné události dochází zhruba jednou za tři roky, poslední nastala 31. srpna 2012, a dávné nauky i moderní alternativní směry Modrému měsíci připisují zvláštní schopnosti.

 

“Měsíc má obvykle jeden úplněk a po 29 dnech následuje další. Někdy ale druhý úplněk nastane v tomtéž měsíci. K tomu dojde jednou za tři roky, letos to bude v červenci,” uvedla americká vesmírná organizace NASA.

 

První úplněk přišel 2. července a druhý nastane 31. července. Právě tento druhý úplněk se nazývá Modrý měsíc. Ten bude tentokrát navíc ve znamení Vodnáře, které podněcuje ke změnám.

 

Toho, kdo chce ve svém životě něco zásadně změnit, by měla energie Modrého měsíce posunout správným směrem.

 

Je to také příležitost zastavit se a uvidět svůj život v širších souvislostech. Tento výjimečný Modrý měsíc by s sebou měl přinést i mnoho šancí, které se objeví doslova jen jednou za život, a i když mohou vypadat trochu děsivě, neměli bychom se bát je chytit za pačesy. Měl by to být úplněk, který s sebou přinese v následujících týdnech výzvy na všech úrovních života. Dodá nám odvahu pustit se do věcí, které bychom ještě nedávno považovali za nemyslitelné. Pokud jste v posledních dnech cítili podivný neklid a špatně se vám spalo, je to pravděpodobně právě kvůli blížícímu se magickému Modrému měsíci, který by s sebou měl podle astrologů přinést něco velkého.  (tn.nova.cz)

 

Čeká vás nějaká zásadní změna, nebo váháte s rozhodnutím? Třeba je právě dnešek tím správným dnem…

Magická síla, která je dnešní noci s úplňkem přisuzována může  ovlivnit  mnoho oblatí lidského života, jisté však je, že mezi prvními se pozornost bude pravděpodobně upínat na vztahy a lásku.

Zdá se, že nejintenzivněji pracuje modrý měsíc ve prospěch milostných vztahů: Ať už nějaký potřebuje ukončit, začít, nebo změnit jeho směřování. Podle tantrických tradic je úplněk spojený s energií druhé čakry, která v našem těle ovlivňuje nejen tok vody, krve a lymfy, ale také naše emoce, senzualitu, kreativitu, smyslnost a vášeň. (pm)

 

-red-