V Horažďovicích odstartuje populární Agropa

V sobotu 8. srpna se okolí Horažďovic rozezní zvukem závodních motorů. Na programu je třetí díl nově zavedené Rallysprint série – 36. ročník EPLcond Rally Agropa.

Na 123 přihlášených posádek čeká 74 ostrých kilometrů rozdělených do 4 rychlostních zkoušek, které se pojedou dvakrát.

Rallysprint série byla vytvořena pro vozidla nižších tříd – hlavně dvoukolek, aby byl rallyový sport dostupnější pro začínající posádky a posádky s nižším rozpočtem, což však těmto závodům rozhodně neubírá na atraktivitě. Navíc ve startovním poli nechybí ani některé TOP posádky z velkého mistráku, které však nemohou bodovat v celkovém pořadí série.

odlozilik

Ani letošní Agropa není výjimkou a tak na startu v Horažďovicích přivítáme mimo jiné Romana Odložilíka s Fiestou R5, dva vozy specifikace WRC ( Dohnal – Ford Focus, Jírovec – Corolla WRC), dva vozy Fabia S 2000 ( Vlček, Trnovec). Na nejvyšší stupně budou myslet i piloti populárních Lancerů EVO IX ( Ševčík, Růžička a Lapdavský), S velkým zájmem je očekáván i start domácího Václava Kopáčka s Imprezou.

citroen

Hlavní boje se očekávají v nižších příčkách, kde se představí téměř celá dvoukolková špička s vozy Renault, Peugeot a Citroen nejrůznějších typů.

Na Agropě se také představí účastníci značkového poháru Opel Adam Cup.

lancia

Početné pole 30 vozidel se představí i v Mistrovství ČR v Rally historických vozů. Zde si budou moci diváci v ostré jízdě prohlédnout legendární vozy Škoda ( 130LR, Favorit, 1000 MB i 120S), dále Lancie, BMW, Alfa Romeo, Lada i několik Trabantů.

 

Startovní pole doplní účastníci Rally Pravidelnosti.

Kompletní startovní listinu najdete zde.

 

Start soutěže bude v sobotu 8. srpna v 8.30 u kina v Horažďovicích a první posádka se na stejném místě objeví v cíli v 16.55.

 Harmonogram soutěže najdete zde.

fabia

Text: doc

Foto: Antonín Šíma