Dnes Mouřenec pro děti

Dnešní odpoledne na Mouřenci je připraveno zejména na dětské návštěvníky.  Mouřenec dětem – děti Mouřenci II – tak se  jmenuje komponovaný program, který začíná ve 14 hodin.

druhý detsky den na mourenci -08-08-2015-1

“Pro děti jsou připravené soutěže o ceny, dětské prohlídky, malí návštěvníci si mohou také namalovat kostel na Mouřenci a poslechnout si pohádkové a tajemné příběhy z historie tohoto šumavského kostelíku. Ale na své si přijodou i dospělí návštěvníci – v 16 hodin začne v kostele koncert skupiny Druhý pokus z Kašperských Hor. Děti mají vstup zdarma, dospělí mohou zaplatit dobrovolné vstupné,” zve Lukáš Milota.

Annín a jeho okolí ale nabízí i další  zajímavosti:

Turisté a milovníci historie mohou zavítat do staré sklárny v Anníně. Mohou si zde prohlédnout nové sklářské muzeum. Otevřeno tady mají denně. V sobotu a v neděli od 9 do 13 hodin.

K návštěvě zve také sklářská galerie a brusírna skla Rajský dvůr u annínského koupaliště. Otevřeno mají ve všední dny a v sobotu do 16 hodin.

V provozu je i nedávno čerstvě napuštěné koupaliště Ledvina u Annína s kioskem Čápovna. Využít můžete i služeb annínských penzionů nebo Hotelu Annín.

I včera bylo na Mouřenci živo – druhá Mouřenecká noc s koncetem žihelského sboru návštěvníky rozhodně nezklamala – foto Jan KUBITA.

-red-

 

{gallery}susice/2015/08_srpen/noc_na_mourenci_ii/{/gallery}