Recitál Lubomíra Brabce dnes v Nezamyslicích

lbS kytarou procestoval celý svět, nejraději ale hraje doma, na Šumavě

“Mám dojem, že bych nemohl žít nikde jinde. Mám rád zdejší krajinu a zdejší lidi. Jsem-li delší čas v cizině, začne se mi stýskat po úplně obyčejných věcech, které nás doma obklopují. Šumava a Pootaví se stalo mou láskou. A navíc jsem hrdý na České umění, na Dvořáka a na Janáčka a mnoho dalších muzikantů, které nám celý svět závidí. A také jsem pyšný na České baroko, které je pro naši zem, a především pro náš kraj, tak specifické a je v něm vše co uznáváme jako typicky české: selské baroko, barokní kostelíky i barokní krása českých měst, barokní sochy, lidová píseň, lidové kroje, lidová krajka i celé životní cítění,” vyznává se kytarový virtuoz Lubomír Brabec.

 

O jeho vztahu  ke zdejší krajině, llidem i patronům, není třeba dlouze  povídat. Stačí se podívat na aktivity, které Lubomír Brabec iniciuje, spolu se svými přáteli a příznivci pořádá a podporuje. Skleněný reliéf sv. Jana Nepomuckého, v Čepicích na mostě, se už  stal legendou  po celém světě, nejen  pro vodáky.

 

Také  koncerty letošního ročníku Svatojánského hudebního festivalu mají ke zdejším lidem blízko – a to doslova.

Hudba Lubomíra Brabce naplní dnes  kostel Nanebevzetí Panny Marie v Nezamyslicích – na kytarový recitál jste srdečně zváni, začátek je v 19.30 hodin.

 

svatojansky nezamyslice


 

-as-

Mám dojem, že bych nemohl žít nikde jinde. Mám rád zdejší krajinu a zdejší lidi. Jsem-li delší čas v cizině začne se mě stýskat po úplně obyčejných věcech, které nás doma obklopují. A navíc jsem hrdý na České umění, na Dvořáka a na Janáčka a mnoho dalších muzikantů, které nám celý svět závidí. A také jsem pyšný na České baroko, které je pro naši zem a především pro náš kraj  tak specifické  a je v něm vše co uznáváme jako typicky České: selské baroko, barokní kostelíky i barokní krása českých měst, barokní sochy,  lidová píseň, lidové kroje, lidová krajka i celé životní cítění.