Pět vteřin od smrti – zkouška odvahy na kolejích?

NEUVĚŘITELNÝ HAZARD SE ŽIVOTEM – nejen svým, ale i cestujících ve vlaku.

 

Redaktor a fotograf sumava.eu Martin KRAMER  nafotil včera při jízdě vlakem neuvěřitelné snímky – dobře se dívejte  dopředu na koleje…. Správně, leží – sedí tam osoba, která vlak musela vidět i slyšet dlouho předem.

 

img 0190

img 0190 (2)

 

 

 

img 0192

img 0192 (2)

 

 

 

img 0193

img 0193 (2)

 

Martin Kramer  k zážitku říká:

“Byl to pátek 14. srpna, ve 13:58 hodin. Představte si, že vjíždíte do oblouku mezi stanicí Sušice a Hrádek u Sušice. V té chvíli jede vlak  rychlostí kolem 60 kilometrů. Ozve se několikanásobné zahoukání, protože se blíží nechráněný přejezd. Na tom až sem není nic divného, ale – PŘI VÝJEZDU Z OBLOUKU BYLA NA KOLEJÍCH JASNĚ VIDĚT OSOBA, KTERÁ TAM LEŽELA – SEDĚLA, NA POSLEDNÍ CHVÍLI SI TO NAŠTĚSTÍ ROZMYSLELA A BĚŽELA PRYČ….

Od chvíle, kdy jsme  toho člověka viděli poprvé, až k dojezdu na  “její” místo, uplynulo 5 sekund… Pět sekund, za které byste rozhodně vlak neubrzdili!

Vím, že je moc velké horko, že lidé možná i z toho blbnou, ale aby blbli až tak…? Nechtěl bych se znovu ocitnout tak blízko něčemu takovému…  Naprosto jsme nechápali.  Strojvedoucí, když se mu viditelně ulevilo, pak spostil  spršku jadrných slov (vskutku nepublikovatelných) na adresu  těch, co si podobnými nesmysly chtějí něco “dokázat”. Dnes to naštěstí dopadlo dobře…”

 

– as, mk-