policie nove

Ukradená kola za 475 tisíc

Krádež jízdních kol

Železnorudští policisté přijali v pátek večer oznámení o krádeži jízdních kol. V obci Špičák v době od 19.30 hodin do 22.00 hodin z vozidla zn. VW Amarok odcizil na parkovišti tři speciální sjezdová horská jízdní kola. Cizincům vznikla škoda za 475 000 Kč. Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež.

 

Vykradený karavan

Policisté na obvodním oddělení v Klatovech přijali oznámení o krádeži v karavanu. V neděli 16. srpna letošního roku vnikl v dopoledních hodinách neznámý pachatel do karavanu u obce Chaloupky. Pachatel uvnitř odcizil mobilní telefon zn. Samsung a z kabelky vzal finanční hotovost. Poškozeným cizincům vznikla škoda přesahující deset tisíc korun. Policie případ šetří pro podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody.   

 

Před jízdou popíjel

 HORAŽĎOVICKO – v Horažďovicích policisté kontrolovali řidiče vozidla zn. Alfa Romeo. Místní muž byl zastaven v sobotu 15. srpna ve 21.00 hodin v ulici Palackého. Na výzvu policistů se podrobil dechové zkoušce a alkoholtester naměřil 0,77 a opakovaně 0,78 promile alkoholu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a je podezřelý ze spáchání přestupku, který bude předán správnímu orgánu k dalšímu opatřen Kontroly motocyklistů

 

Dopravní akce na Klatovsku

 Při dopravní akci se v pátek policisté zaměřili i na motocyklisty. V pátek 14. srpna letošního roku se uskutečnila krajská dopravně bezpečnostní akce i na Klatovsku, při které policisté na různých místech kontrolovali i motocyklisty.  Policisté zjistili 12 dopravních přestupků a byly uloženy blokové pokuty ve výši 3 800 Kč. V rámci akce policisté zkontrolovali 17 motocyklistů a zjistili dva přestupky, kdy byl nevyhovující technický stav. Vzorní motocyklisté obdrželi od policistů motolékárničku, ochrannou vestu s reflexními prvky a další rady a doporučení. V rámci bezpečnosti je hlavním problémem u motocyklistů rychlá a agresivní jízda, nedostatečná viditelnost a mnohdy i nevyužívání bezpečnostních prvků.

 

Motocyklista skončil v příkopu

V pátek odpoledne ukončil řidič jízdu na motocyklu v silničním příkopu. V pátek 14. srpna letošního roku okolo 17.05 řídil 46letý muž z Chebu motocykl zn. BMW ve směru od Malechova na Dehtín. Při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy a havaroval vpravo mimo komunikaci. Řidič při dopravní nehodě utrpěl zranění a byl převezen k lékařskému ošetření. Spolujezdkyně utrpěla oděrky a pohmožděniny. Na motocyklu a výbavě vznikla škoda ve výši 50 tis. Kč. Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou.

 

-p cr, red-