Loučení s prázdninami v Buděticích

Srpen se přehoupl do své druhé poloviny a ať se to školákům líbí nebo ne, znamená to i blížící se konec prázdnin. V Buděticích si řekli, proč tedy nevyužít krásného letního víkendu právě v polovině srpna a „loučení“ s prázdninami pojali jako oslavu pro děti. Datum bylo zvoleno i s ohledem na pořadatele akce – místní hasiči, myslivci, fotbalisté a dámy ze spolku Zralé blumy mají celý rok napilno, volných víkendů opravdu moc není, a tak se tenhle prázdninový hodil všem.

 

p7310007

 

V sobotu 15. srpna ožily Budětice místními i okolními dětmi, které se na oslavě, právě pro ně připravené jmenovanými spolky, na zdejším koupališti sešly. Letní sobota byla jednou z těch, na kterou děti hned tak nezapomenou – opravdu pestrý program přilákal 54 dětí, které se s chutí pustily do her a soutěží. Připraveno bylo 10 stanovišť, kde soutěžící prokazovali své znalosti a zdatnost v oboru myslivost, kopaná i požární ochrana. Nejdůležitější ale byla účast a proto nikdo s prázdnýma rukama neodešel.

p7310012

 

Zpestřením horkého letního dne byla ukázka výcviku policejního psa, modeláři předváděli leteckou akrobacii se svými modely nad hlavami přítomných. Na své si přišli i malí parádníci, to když si nechali na obličej, šikovnýma rukama Mirky Chmelíkové, vykouzlit originální ozdoby.

A protože se vše odehrávalo právě v areálu místního koupaliště je jisté, že pořádná koupel na závěr nechyběla. Atmosféra celého dne byla správně letní, všichni se bavili a na nějaké ‘loučení’ (tím méně na blížící se školu) doopravdy čas nezbyl… V zázemí připraveném hasiči byl připraven i řádný pitný režim a něco dobrého na zub.

 

p7310023

 

Myslivecké sdružení děkuje všem, kteří se na přípravě akce podíleli, zejména Ing. Zbyňkovi Chmelíkovi, Zdeňkovi Frančíkovi, Mirce Chmelíkové, Petře Frančíkové, Janu Sekyrovi a všem hasičům. Poděkování patří samozřejmě také všem dětem! Byly skvělé! Děkujeme a za rok na viděnou, při dalším budětickém dni dětí!

-ms- 

 

{gallery}susice/2015/08_srpen/budetice/{/gallery}