VRBA pomáhá zlepšit sebedůvěru dětí

ODPOLEDNE NA ZLEPŠENÍ SEBEDŮVERY A SEBEPOJETÍ

 

V pondělí 17. srpna proběhl jeden z prvních seminářů Projektu VRBA – Krizového a poradenského centra pro ohrožené domácím násilím, který je podpořen Nadací Open Society Fund Praha z programu Dejme (že)nám šanci, financovaného z Norských fondů.

 

 postoj - jsem v pohodě

 

Přípravy a realizace se ujala psychoterapeutka Mgr. Květa Kadlecová a sociální pracovnice Bc. Jaroslava El Asmai. Seminář probíhal na Lipně na Volarské základně v Nové Peci pro vimperské děti (účastníky tradičního tábora)z pověření orgánu sociální-právní ochrany dětí (OSPOD).

 

  konverzace o domácím násilí seminář 17.8.2015 027

 

„Jsem moc ráda, že právě těmto dětem můžeme předat informace a snad v nich probudit, či upevnit pozitivní sebepojetí v rámci našich preventivních programů,“ říká Jaroslava El Asmai.

Dětí se zúčastilo celkem 27 ve věku od 8 do 15 let. Vzhledem k počtu a pestrému věkovému rozložení se střídala práce s celou skupinou s rozdělením do podskupin.

„Zpočátku bylo pro děti obtížné uvědomit si svoje silné stránky a místa bezpečí, ale nakonec každý něco vymyslel a skupinová reflexe jenom odrazila pozitivní smysl těchto aktivit,“ uvedla Květa Kadlecová.

Odpoledne bylo zakončeno společnou ‘sítí bezpečí’ a všichni se rozcházeli příjemně naladěni.

 

síť bezpečí

 

„Pokud se nám projekt podaří udržet, určitě tuto akci budeme příští rok opakovat,“ doplnila Jaroslava El Asmai .

 

(tz)

banner
Projekt podpořila nadace Open Society Found z programu Dejme(že)nám šanci, který je financován z Norských fondů.