Benefiční běh městem – Vimperk 2015

Pojďte si zaběhat ll

Benefiční běh městem Vimperk 2015

 

Oblastní charita Vimperk pořádá ve spolupráci se Ski klubem Šumava 15. září 2015 již druhý ročník akce Benefiční běh – Vimperk 2015.

 

(foto z loňského ročníku)

 

Vzhledem k tomu, že se obvykle konají benefice kulturního zaměření, se Oblastní charita Vimperk rozhodla uspořádat benefici i pro ty, kteří spíše preferují pohyb a čerstvý vzduch. Tak vznikl nápad v podobě právě benefičního běhu BĚH VIMPERKEM. Od nápadu po realizaci byl jen krůček a vzhledem k tomu, že se ten první krok povedl, mohou opět letos vyběhnout na trať malí i velcí sportovní příznivci (běžet může opravdu každý), kteří chtějí svým pohybem pomoci těm, kteří se třeba vzhledem ke svému zdravotnímu, či psychickému stavu hýbat nemohou.

Letošní výtěžek ze startovného ve výši 50 Kč bude věnován na sociální služby Oblastní charity Vimperk.

“Start účastníků proběhne v  18:00 hodin na dopravním hřišti u základní školy TGM v parku (ul.Pražská 167, Vimperk). Je těžké pokračovat v započaté věci a „pořádat druhé ročníky“, když není podpora veřejnosti,  po loňské zkušenosti věříme, že se dostaví účastníků ještě více než loni. A zároveň věřím, že se tento běh stane pro nás všechny tradicí a další ročníky budou následovat. Zveme všechny, kteří se běhu zúčastnili loni, zároveň ty, kteří start zvažují letos. A na dobrou akci lákáme ty, kteří ještě nejsou rozhodnuti, zda si jít zaběhat či ne. Když přijdete, uděláte něco dobrého pro sebe i pro druhé. Podpoříte dobrou věc.”

Jana Brabcová, pracovník PR Oblastní charity Vimperk