Zámecké slavnosti – podrobný program

 

mzs vpk

 

 

 x115

 

„Slavnosti opět přenesou zámek o několik století zpět a diváci se tak ocitnou ve víru dobové hudby a krásných tanečnic,, zžijí šermířské šarvátky, připraveno je i představení pro nejmenší,“ uvádí Jan Švehla, jeden z organizátorů a zároveň vystupující.

 

Oficiální zahájení slavností proběhne na druhém nádvoří.

„Jde o vyvrcholení kulturního dění ve Vimperku. Program je rok od roku bohatší, stejně tak roste i počet návštěvníků. Věříme, že se stejně jako v minulých letech budou dobře bavit a společně uzavřeme letošní letní prázdniny,“ zve na víkendový program Jaroslava Martanová, starostka Vimperka.

 x22a

Bohatý kulturní program se pak bude odehrávat v celém zámeckém areálu, vyvrcholí divadelním představením na arkádách a bude zakončený ohňovou show a ohňostrojem.

„Večerní program tradičně zahájí Divadlo Studna, které si pro letošní rok připravilo představení Bajky. To přinese pobavení, ale také ponaučení. Den zakončí ohňová show a ohňostroj s hudebním doprovodem,“ doplňuje Jan Švehla.

 v14 v160

V neděli bude na zámeckých arkádách probíhat třetí ročník divadelní přehlídky Vimperský Frňák, nad níž převzal záštitu herec Michal Pavlata a kterou finančně podpořila Nadace Život umělce.

 

„Pro letošní ročník jsme připravili pestrý program pro diváky všech věkových kategorií. Nejprve si přijdou na své menší diváci, kteří se jistě pobaví u dvou pohádkových příběhů. Publiku se dále představí divadelní spolky z Mladějovic a Malenic. Neděli zakončí koncerty vimperských rodáků, Michala Hrdého a Veroniky Spiegelové,“ uzavírá Jan Pichler, organizátor divadelní přehlídky. 

 

Příjemné zakončení letních prázdnin si ani vy nenechte ujíte!

-tz, red-

 

program2015 slavnost