Česko-německý den v chrámu nad Annínem

mouřenec na konci prázdnin- foto jana kadlecová

Do šumavského kostela sv. Mořice na Mouřenci nad Annínem vás zveme i tuto neděli, tentokrát na česko-německý den.

 

Léto na Mouřenci 2015 ještě nekončí…

 

 

Pozdní léto na Mouřenci má ještě stále co nabídnout a pro návštěvníky jsou připraveny další zajiímavé akce – ta nejbližší právě dnes:

 

 

 

 

duo volante

 

 

 

V neděli 6. září…

Česko-německý den  se koná pod hlavičkou projektu Dny evropského dědictví. Připravené jsou komentované prohlídky v českém i německém jazyce. České začínají v 11 a ve 12:30, německá prohlídka startuje ve 12 hodin. Ve 14 hodin program vyvrcholí koncertem německého Dua Volante z Viechtachu. Zazní známé písně v podání Johanny Treimer (příčná flétna, saxofon, zpěv) a Haralda Doblera (kytara, harfa, zpěv).

Ukázka ZDE

duo volante 2 - foto archiv skupiny

Vstupenky na koncert stojí 150 korun nebo 7 euro. 

 

“Na přípravě česko-německého dne spolupracoval český tým Přátelé Mouřence s německým Podpůrným spolkem svatého Mořice, který nechal kostel na Mouřenci v 90. letech opravit.

Český tým se postará o prohlídky, němečtí přátelé pořádají koncert. Je skvělé, že dobrovolníci z obou stran hranice spolupracují a vytvářejí společné projekty, které pomáhají oživit toto památné šumavské místo. Navíc se to děje ve Dnech evopského dědictví a 800 let starý Mouřenec je dědictvím zcela mimořádným. Mám z toho upřímnou radost,” říká mouřenecký kněz Tomas van Zavrel, který se česko-německého dne také aktivně zúčastní.  

 Posledního srpna skončily letní prázdninové prohlídky. Teď už se Mouřenec vrátil k příležitostnému režimu prohlídek, tzn. budou dopředu avizované, nikoli pravidely (út-čt, so-nné.

Avizujeme tedy prohlídky v těchto termínech (všechny se konají v rámci Léta na Mouřenci 2015 a zároveň Dnů evropského dědictví):  

neděle 6. září v 11 a ve 12:30

úterý 8. září ve 14:00

pátek 11. září ve 13:00

sobota 12. září v 11:00  

Dopředu také avizuji, že Léto na Mouřenci 2015 vrcholí v sobotu 19. září od 14 hodin česko-německou poutní bohoslužbou,“ doplňuje pozvání novinář, průvodce a rodák z Annína Lukáš Milota.