Nová občanská poradna ve Vimperku

Nová sociální služba ve Vimperku

img 1658

 

2. září  začala ve Vimperku svou činnost nová sociální služba – občanská poradna. Hlavním posláním poradny je poskytovat rady, pomoc a informace lidem, kteří jsou v nepříznivé sociální situaci. Poradnu provozuje KreBul, o.p.s. Prachatice.

img 1660

Detašované pracoviště občanské poradny Prachatice ve Vimperku zahájilo svůj provoz ve středu 2. září. Každou středu zde bude poskytována služba odborného sociálního poradenství.

Služba je určena lidem, kteří se dostali do nepříznivé sociální situace a nebo jim taková situace hrozí, neznají svá práva a povinnosti, či nejsou schopni hájit své oprávněné zájmy.

Poradna je nezávislým místem bezplatné, důvěrné a nestranné pomoci. Poradna sídlí v prostorách Městského úřadu ve Vimperku, odboru Sociálních věcí a zdravotnictví, v ulici Nad Stadionem čp. 199, v prvním patře budovy.

Poradenským dnem je každá středa v čase 7:30 – 11:30 a 12:30 – 17:00 hodin.

Do poradny je možné přijít bez předchozího objednání.

 

A v jakých oblastech vám v poradně mohou pomoci? Nejvíce klientů se na nás obrací s problémy z finanční a dluhové problematiky – tedy ohledně dluhů, exekucí, sepsání splátkových kalendářů, tvorbu rodinných rozpočtů, sepsání insolvenčních návrhů (tzv. osobní bankrot).

Další skupina dotazů se týká spotřebitelských práv – reklamace, odstoupení od smlouvy apod. Zabýváme se též pomocí při sepsání nejrůznějších návrhů (žádost o rozvod, žádost o svěření dítěte do péče, žádost o zvýšení/snížení výživného, výpověď z pracovního poměru, některé druhy žalob a podání k soudu).

Služby poradny jsou nabízeny bezplatně. Obrátit se sem se svým dotazem mohou lidé v krizi, rodiny s dětmi, senioři, oběti domácího násilí, mladí lidé ve věku od 18 let věku.

Dotazy lze pokládat osobně každou středu v místě poradny, případně telefonicky na čísle 723 123 093 (pondělí – pátek v čase 10:00 – 17:00 hodin), e-mailem na adrese poradna@krebul.cz. Občanská poradna Prachatice – detašované pracoviště ve Vimperku je zřizováno KreBul, o.p.s. Prachatice.

Fungování poradny je podpořeno Ministerstvem práce a sociálních věcí, Jihočeským krajem a městem Vimperk. Za KreBul, o.p.s.

Mgr. Zdeněk Krejsa, DiS. vedoucí občanské poradny 

 

poradna vpk