Dopustil se hned několika trestných činů

Muž se dopustil hned několika trestných činů

SUŠICE – Neoprávněně užil osobní vozidlo bez vědomí vlastníka, navíc pod vlivem alkoholu.

Sušičtí policisté včera sdělili čtyřiadvacetiletému muži z Dlouhé Vsi podezření ze spáchání přečinů neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Protiprávního jednání se dopustil počátkem srpna v časných ranních hodinách. Ve dvě hodiny ráno byl policejní hlídkou kontrolován v obci Dlouhá Ves při řízení osobního motorového vozidla tovární značky Škoda. Policisté muže vyzvali k provedení dechové zkoušky ke zjištění, zda neřídí vozidlo pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška byla s pozitivním výsledkem 1,05 promile alkoholu v krvi, opakovaná zkouška ukázala výsledek 1,09 promile alkoholu v krvi. Při šetření této trestné činnosti navíc vyšlo najevo, že mladík užil k jízdě vozidlo neoprávněně, neboť tak učinil bez souhlasu a vědomí uživatele a vlastníka automobilu. Pachateli nyní hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.  

 

Opilec si ustlal na zemi před hospoda

Včera krátce před devátou hodinou večer přijali klatovští policisté oznámení o muži, který leží před hospodou v obci Dolany a je silně pod vlivem alkoholu. Na místě ztotožnili sedmatřicetiletého muže z Klatov, kterého vyzvali k podrobení se dechové zkoušce. Ta byla s pozitivním výsledkem 3,15 promile alkoholu v krvi. Jelikož se jedná o hladinu alkoholu ohrožující zdraví, byl opilý muž eskortován do protialkoholní záchytné stanice v Plzni.

 

Střet osobního a nákladního vozidla

VELHARTICE – Řidič osobního automobilu nedal přednost v jízdě, jeho spolujedoucí byli se zraněním transportováni vrtulníkem do nemocnice. Dne 16. září 2015 v 13:35 hodin došlo na křižovatce mezi obcemi Nemilkov a Malonice k dopravní nehodě. Třiasedmdesátiletý řidič ze Sušice řídil osobní automobil tovární značky Peugeot a nedal přednost v jízdě nákladnímu vozidlu tovární značky Mercedes, které řídil třiapadesátiletý muž z Mochtína. Došlo ke střetu pravé přední části nákladního vozidla a levé přední části vozidla osobního. Při dopravní nehodě byli zraněni dva spolujedoucí z osobního vozidla, kteří byli letecky transportováni do nemocnice v Plzni. Požití alkoholických nápojů před jízdou dopravní policisté vyloučili dechovými zkouškami. Celková škoda byla vyčíslena na 180 tisíc korun.

-red, p cr-