Rozhovor s hlavním trenérem HC Vimperk

Rozhovor s hlavním trenérem týmu mužů HC Vimperk Pavlem Předotou před začínající sezonou.

 

 

Po jaké době se vracíte na post hlavního trenéra A-týmu mužů HC Vimperk a s jakými představami přicházíte?

 

S trénováním mužstva mužů jsem končil v sezoně 2006-07 po pěti letech ve funkci.V posledních dvou sezonách se tým hodně změnil.Odešli klíčoví střelci Janda se Slabým,místo nich přišli mladí junioři. Letošní sezona bude o herní disciplíně a bojovnosti. Cíl je jasný-zkonsolidovat kádr do dalších let a bojovat o play-off.

 

 

Jaké jsou změny v kádru?

 

Skončili útočník a střelec Karel Slabý, též univerzální hráč Ondra Ženíšek se rozhodl dále nepokračovat. Do týmu se znovu vrací David Vinš, jenž se chce touto sezonou rozloučit s kariérou. Z druholigového Písku přichází vimperský odchovanec, útočník Václav Korous.

 

 

 

Boby odehrál přátelské utkání ještě jako hráč HC Vimperk, poté došlo k dohodě, že letošní sezonu bude hostovat v týmu Knights Hluboká n.Vl., jelikož žije v Č.Budějovicích. S Bobym jsme uzavřeli džentlmenskou dohodu, že svoji poslední sezonu odehraje za Vimperk, kdy to bude je jeho volba.

 

 

Jak hodnotíte tři odehraná přátelská utkání?

 

Do prvních dvou utkání jsme nastupovali po minimální tréninkové praxi(dvě tréninkové jednotky….).Chtěli jsme, aby se hráči co nejdříve sžili se zápasovými herními činnostmi bez ohledu na výsledky. Poslední zápas ve Strakonicích měl být generálkou, ale od půle zápasu jsme dohrávali o třinácti hráčích a tak se záměr nevydařil. Do té doby hráči plnili taktické pokyny, ale ve třetí části odešli fyzicky a nabruslenější tým domácích toho využil.

 

 

Kdo bude letos brankářskou jedničkou ,na koho bude spoléhat obrana a kdo bude dávat branky?

 

Po zkoušce v druholigovém Písku se vrátil Radek Podskalský, asistovat mu budou Pixa a junior Robl. V obraně jsou zkušení Vávra, Voldřich, O. Předota. O střelbu branek by se měli hlavně starat Paule, Korous,  Vinš a snad i ostatní.

 

 

Prvním soupeřem v mistráku je David servis ČB,který se netají ambicemi postoupit do ligy.Co k utkání říci?

 

Davidi jsou spolu s Veselím a Č. Krumlovem největším favority. Tým opět posílili zvučnými jmény, což v Č.Budějovicích není velký problém. Shodou okolností máme všechny tyto soupeře v prvních třech kolech a chceme překvapit v každém utkání. Nemáme co ztratit.  

 

(red)