Hejtman ocenil Štěpánku Balvínovou

Cena pro Štěpánku Balvínovou ze Sušice

Motto projektu „Víc pro děti, než pro sebe“ rozhodně naplňuje činnost Štěpánky Balvínové Žákové ze Sušice, kterou znají stovky dětí a jejich rodiče. Po léta neúnavně pro děti vymýšlí zábavu pro volný čas a že se jí to daří, o tom není pochyby. Když se někam jede nebo jde „se Štěpánkou“, je to vždycky prima.

 

„Projekt „Víc pro děti než pro sebe” je společným tříletým projektem Plzeňského kraje a plzeňské krajské organizace Pionýra, jehož cílem je podpořit dobrovolnickou práci s dětmi a mládeží a zvýšit její celospolečenskou prestiž,” uvedla mluvčí krajského úřadu Eva Mertlová.

 

Nejlepší čtyři, mezi nimiž byla Štěpánka Balvínová Žáková ze Sušice, ocenil ocenil 17. září hejtman PK Václav Šlajs a předseda plzeňské krajské organizace Pionýra Martin Mlynářík děkovným listem, šekem na 10 tisíc korun a poukázkou na knížky. K ocenění byli vybráni komisí, složenou z obou zmíněných subjektů, kandidáti navržení veřejností, hodnocení podle své práce, délky praxe a množství činností.

 

stepanka

Čtveřice oceněných zleva: Marie Kopečná, Václav Brand, Štěpánka Balvínová Žáková, Věra Jordanovová. Foto: KÚPK

 

Štěpánka, která se dnes dětem věnuje ve Středisku volného času, převzala ocenění v kategorii Vedoucí kroužku DDM. Převážně se soustředí na práci šikovných rukou kde jí fantazie opravdu nechybí, ale nepomíjí ani pohybové aktivity a kromě střediska se stará i o děti jako oddílová vedoucí sušického Pionýra.

 

„Žijeme v době, kdy hodnota věcí je měřena penězi. Domnívám se, že se najde řada činností, které penězi měřit nelze. Právě ti, kteří ocenění dnes přebírají, nezištně pomáhají druhým a svou obětavou prací obohacují naši společnost,” uvedl při slavnostním předání hejtman Václav Šlajs. 

 

-red-