Sršeň Pepa Šiler a jeho motoškola nedaleko nás

Smrt motocyklisty / Motorkář zemřel při nehodě / Nehodu zavinil motorkář / Tragický střet auta a motorky….

To jsou titulky, které téměř denně čteme v našich médiích. Statistiky zemřelých motorkářů se bohužel plní stejně rychle, jako statistiky nehodovosti na našich silnicích. Zatímco řidičům za volanty aut se věnujeme poměrně často, motorkářům a jejich chování již méně. Dopisovatel a fotograf Jan Kubita  poslal redakci  komentář o možnostech “školy” pro motorkáře:

 

mira lisy 1

 

“Jako letitého motorkáře mne velmi trápí skutečnost, že téměř denně slyšíme o smrti motorkáře na silnici. A protože  denně jezdím, vidím sám, že riziko na silnicích je opravdu obrovské. Chci upozornit, že i v našem bízkém okolí je možnost, jak se zdokonalit v jízdě na motorce tak, aby byla opravdu bezpečná.

Motorkáři si tu můžou vyzkoušet  zatáčky, brždění, kde je hranice “poserproužku”, probíhají tu kurzy pod vedení zkušených profi lektorů – Pepa Sršeň Šiler, Míra Lisý.

 

pepasiler 6

 

pepasiler 5

 

Funguje zde Dostupná  MOTOŠKOLA SRŠEŇ  v Tchořovicích u Lnář – na záložním vojenském letišti. Účastníky kurzů jsou  ale většinou motorkáři už trochu v “letech”, přitom mladí by potřebovali právě takové vedení,aby dovedli zvládnout své často silné stroje, dokázali si uvědomit vlastní odpovědnost za život svůj a životy všech ostatních na silnicích. Přihlásit se je možné do základních i individuálních kurzů, praktická výka a rady profesionálů jsou k nezaplacení! “

 

pepasiler 4

Informovat se o možnostech účasti na kurzech můžete na následujících odkazech:

www.motoskola-srsen.cz <http://www.motoskola-srsen.cz>, www.moto lisy.cz <http://lisy.cz>

 

{gallery}susice/2015/09_zari/kubita_moto/{/gallery}