auto

Vloupání do bytu v Sušici a další krimi zprávy

NALŽOVSKÉ HORY – Žena napadla svoji matku

Policisté přijali oznámení o fyzickém napadení. Agresorka byla s téměř třemi promile převezena do protialkoholní záchytné stanice.

V pátek v ranních hodinách byli vysláni policisté Obvodního oddělení Horažďovice do Nalžovských Hor, kde podle oznámení mělo docházet k napadání 78leté ženy její osmapadesátiletou dcerou. Policisté na místě provedli zajištění podezřelé ženy, kterou vyzvali k podrobení se dechové zkoušce. Ta byla s pozitivním výsledkem 2,71 promile alkoholu v krvi.

Napadená matka byla převezena na vyšetření do nemocnice v Klatovech, její dcera putovala do Plzně do protialkoholní záchytné stanice. Policisté věc zaevidovali jako přestupek proti občanskému soužití.

 

 

SRNÍ – Zloděj ukradl vozidlo za téměř půl milionu korunauto

Policisté z Obvodního oddělení Kašperské Hory přijali v neděli oznámení o krádeži vozidla, ke které došlo na parkovišti u penzionu v obci Srní. Dosud neznámý pachatel v blíže nezjištěné době v noci ze soboty na neděli odcizil zde zaparkované osobní vozidlo tovární značky Opel Zafira. Škoda byla vyčíslena na 470 tisíc korun. Policisté vyhlásili pátrání po odcizeném vozidle a provedli ohledání místa činu. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

 

 

 

HORAŽĎOVICE – Krádež stavebního materiálu

Zloděj přelezl plot prodejny a z pozemku ukradl materiál za dvacet tisíc korun.

Horažďovičtí policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, ze kterého podezřelý dosud neznámý pachatel. V blíže nezjištěné době během uplynulého týdne překonal oplocení areálu prodejny stavebnin v obci Horažďovice a odcizil tam 32 betonových odtokových žlabů s kovovou mřížkou, devět lapačů střešních vod a tři role sklovláknité tkaniny. Dále ukradl třináct PVC roštů, které byly uloženy na paletách. Poškozené firmě tak byla způsobena škoda ve výši 20 tisíc korun. Policisté provedli ohledání místa činu a po pachateli intenzivně pátrají. Hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.

 

SUŠICE – Vloupání do bytu

Zloděj ukradl pět tisíc korun a dva zlaté prsteny. Včera přijali policisté z Obvodního oddělení Sušice oznámení o vloupání do bytu v obci Sušice, ke kterému mělo dojít v blíže nezjištěné době od sobotního večera do nedělních deseti hodin dopoledne. Dosud neznámý pachatel poškodil vstupní dveře do bytu a vnikl dovnitř. Z vnitřních prostor poté ukradl finanční hotovost ve výši 5 tisíc korun a dva zlaté prsteny. Policisté provedli ohledání místa činu, při kterém zjistili a zajistili kriminalistické stopy. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a přečinu krádež spáchaných v jednočinném souběhu. Po pachateli, kterému hrozí trest až dva roky odnětí svobody, intenzivně pátrají.

 

 HORAŽĎOVICE – Motocyklista nezvládl řízení 

Motocyklista nezvládl svůj stroj, vjel na obrubník a upadl na zem. Navíc měl pozitivní dechovou zkoušku. 20. září 2015 ve 13:20 hodin došlo v Horažďovicích k havárii motocyklu. Jednatřicetiletý muž z Horažďovic řídil motorku tovární značky Big Dog po ulici Komenského ve směru do centra. U tamního klubu nezvládl řízení, vjel na obrubník a následkem toho upadl vpravo mimo komunikaci. Při dopravní nehodě utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen na ošetření do nemocnice ve Strakonicích. Na místě dopravní nehody provedli policisté u motocyklisty opakovanou dechovou zkoušku, kdy obě měření byla s pozitivním výsledkem, a to 0,29  a 0,25 promile alkoholu v krvi. Na motocyklu byla škoda vyčíslena na 10 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Klatovech.

 

– p cr, red –