MLADŠÍ ŽÁCI HC VIMPERK NA VÍTĚZNÉ VLNĚ

MLADŠÍ ŽÁCI HC VIMPERK NA VÍTĚZNÉ VLNĚ

 

Mladší žáci HC Vimperk v týdnu od 14. do 20. září odehráli další dvě mistrovská utkání ligy mladších žáků, kdy ve středu 16. září na domácím ledě přivítali tým IHC Písek a následně v neděli 20. září zajížděli na led Lokomotivy Veselí nad Lužnicí. Obě utkání se vimperským podařilo vyhrát, zejména zápas s týmem z Písku měl velmi dramatický průběh. Díky oběma výhrám se tým HC Vimperk posunul v tabulce skupiny H+I na pěkné páté místo.

 

STŘEDA 16. 09. 2015

HC VIMPERK – IHC PÍSEK 3:2 (0:1,3:1,0:0)

BRANKY: 27. Beníšek (Koška), 31. Štěpánek (Willmann, Koška), 32. Štěpánek (Krejčí) – 1. Matašovský, 28. Matašovský (TS)

 

Hodnocení trenéra Martina Willmanna: Vstup do zápasu se nám vůbec nepovedl a hned v první minutě jsme po nedůrazu v obranném pásmu inkasovali. Pak se hra vyrovnala a měli jsme více ze hry, ale nemohli jsme překonat brankáře hostů. Zápas velmi ovlivnilo rozhodování dvojice sudích ze Strakonic, kteří svými výroky poškodili jak domácí tým, tak i hosty. My jsme v první třetině přežili čtyřminutové oslabení 5-3, a to náš tým zvedlo. Ve druhé třetině jsme přidali na bruslení a odměnou nám byla vyrovnávací branka. Pak však sudí nařídil trestné střílení proti naší brance, které písecký hráč proměnil. My jsme ale dokázali využít přesilovku 5-3,  opět jsme srovnali krok a hned vzápětí dal vítěznou branku Honza Štěpánek. Ve třetí třetině to byl spíše boj než hokej a nám se i díky velmi dobrému výkonu brankáře Slaniny podařilo vítězství uhájit.

 

NEDĚLE 20. 09. 2015

TJ LOKOMOTIVA VESELÍ N/LUŽ. – HC VIMPERK 2:11 (1:0,0:6,1:5)

BRANKY: 6. Vachun, 41 Řehoř (Vachun) – 24. Vodička (Tykal), 25. Štěpánek (Tykalová, Beníšek), 27. Beníšek (Willmann), 29. Beníšek (Willmann), 34. Beníšek (Koška, Willmann), 36. Beníšek, 42. Beníšek (Willmann, Krejčí), 48. Štěpánek (Beníšek), 49. Tykal (Koška), 51. Koška (Beníšek, Willmann), Koška (Krejčí)

 

Hodnocení trenéra Martina Willmanna: Na ledě Lokomotivy se nám opět nevydařila první třetina, což se stalo již potřetí a je třeba se nad tím zamyslet. Hráči do zápasu vstupují bez soustředění a jako by potřebovali úvodních 20 minut na rozbruslení. V první třetině se nám nedařila žádná kombinace, hráčům uskakoval puk, nebruslili jsme. V první přestávce jsme museli trochu zvýšit hlas, neboť se na to opravdu nedalo koukat. Druhá třetina pak byla z našeho pohledu daleko lepší, začali jsme více bruslit, začala nám vycházet mezihra od obránců a hlavně nám ‘to tam začalo padat’. Zápas se velmi povedl Jirkovi Beníškovi, který první třetinu hrál levé křídlo a do druhé nastoupil na pozici centra, a to mu velmi vyhovovalo, dokázal se zde prosadit.

 

Mladší žáci HC Vimperk o následujícím víkendu sehrají domácí zápas s týmem HC Milevsko 2010 – v neděli 27.09. od 11:45 hodin a v pondělí 28.09. jedou na led Slavoje Český Krumlov, kde hrají od 10:00 hodin.

 

-mv-