Němečtí studenti na Mouřenci čerpali inspiraci

Kostel svatého Mořice nad Annínem je  vyhledávaným místem nejen příznivci duchovních  a kulturních zážitků. Na začátku týdne sem přijeli hledat inspiraci a poučení studenti žurnalistiky z Německa.

 

nemecti studenti na mourenci

 

Na Mouřenci je stále živo a podzim zde bude také ‘barevný’, jak potvrzuje Lukáš Milota,  průvodce, novinář a rodák z Annína, který  má společně s přáteli na oživení Mouřence nemalou zásluhu:

 

“O uplynulém víkendu jsme v kostele připomněli národního patrona, sv. Václava. Návštěvníci si v závěru pondělní sváteční komentované prohlídky mohli vyslechnout životní příběh sv. Václava a Svatováclavský chorál.

 

V úterý jsme na Mouřenci přivítali skupinu dvaceti německých studentů (budoucích novinářů), kteří docházejí na praxi do deníků sdružených ve skupině Passauer Neue Presse. Vyslechli krátkou prohlídku. Hlavním tématem bylo česko-německé soužití na Mouřenci v minulosti a současná mouřenecká česko-německá spolupráce.

 

Letní program plynule přešel v podzimní a už tuto sobotu 3. října od 17 hodin vystoupí v kostele nad Annínem skupina MIRIAM, kterou vede bývalý mouřenecký kněz P. Vavřinec Skýpala.

Pater Vavřinec působí v současné době ve farnosti Zdíkov a se svou kapelou pravidelně koncertuje na festivalu Mount Kašperk v Kašperských Horách. Na Mouřenci ale přivítáme skupinu Miriam poprvé!

Vstupné je dobrovolné. Před koncertem (od 15 hodin) je pro zájemce opět připravená komentovaná prohlídka kostela, kostnice a nového muzea.”

 

podzim na mourenci

 

-red-