Douzelage Sušice pokořila Kaitersberg

Douzelage Sušice opět pokořila Kaitersberg

BK5

 

100 4524
V neděli 20. září se konal v našem partnerském městě Bad Kötzting 3. ročník horského běhu „Da Kine vom Kaitersberg“ (král/královna Kaitersbergu).

 

Bavorské lázeňské město Bad Kötzting je stejně jako Sušice členem mezinárodního sdružení evropských měst Douzelage. Organizátoři horského běhu pozvali k účasti na závodu členy organizace Douzelage. Výzvu přijali tento rok sportovci ze Sušice a z rakouského města Judenburg.

 

Douzelage Sušice byla reprezentována 10 běžci, z nichž se tři dostali na stupně vítězů. Po trase dlouhé 7,5 km s převýšením 609 m si doběhla Ivana Schafhauserová pro 2. místo v kategorii žen do 30 let. Druhé místo vybojoval v kategorii mužů do 18 let Jan Schafhauser jr., Martin Kopřiva se umístil na druhém místě v kategorii mužů do 20 let.

 

 

BK4

 

 

Na vrchol Kaitersbergu úspěšně doběhli i Jan Schafhauser, Petr a Matěj Kyrálovi, Jiří Demeter, Pavel Kopřiva, Jaroslava Křížová a Olga Melkusová. Douzelage Sušice odměnila pohárem nejlepšího běžce v rámci Douzelage, kterým se stal Jan Schafhauser starší. Ten se sice se svým úžasným časem 00:44:50 neumístil na předních příčkách ve své věkové kategorii, ale zaostal pouhých necelých 8 minut za nejrychlejším běžcem závodu, Shfarah Woldemou Bare z TV Bad Kötzting, původem z Etiopie.

 

Rády bychom poděkovaly všem zástupcům sušické Douzelage za reprezentaci, úžasné výsledky a bezva atmosféru.

Olga Melkusová a Eva Beníšková, Douzelage Sušice

 

{gallery}susice/2015/10_rijen/keitersberg/{/gallery}