MLADŠÍ ŽÁCI HC VIMPERK ZVÍTĚZILI I V JINDŘICHOVĚ HRADCI

MLADŠÍ ŽÁCI HC VIMPERK ZVÍTĚZILI I V JINDŘICHOVĚ HRADCI

 

V neděli 11. října v rámci 8. kola ligy mladších žáků skupiny H+I zajížděli mladší žáci HC Vimperk na zimní stadion Jana Marka v Jindřichově Hradci, kde se utkali s druhým týmem z Jindřichova Hradce, a to HC SLH Střelci Jindřichův Hradec. Vimperští mladí hokejisté chtěli v tomto zápase potvrdit svou příslušnost do horní části tabulky a také svou aktuální formu. Zápas se jim opět vydařil, když Střelce porazili v poměru 9:2 a v důsledku ostatních zápasů 8. kola se posunuli na třetí místo v tabulce této skupiny.

 

HC SLH STŘELCI JINDŘICHŮV HRADEC – HC VIMPERK 2 : 9 (0:4,1:0,1:5)

Branky: 24. Kotrba, 58. Kotalík – 3. Sopek, 7. Beníšek (Vodička), 8. Beníšek, 10. Štěpánek, 41. Beníšek, 45. Eignerová (Štěpánek), 48. Beníšek (Koška), 51. Sopek (Vaník), 60. Tykal (Eignerová, Štěpánek)

 

Sestava HC Vimperk: Slanina, Kurz – Willmann, Krejčí – Narovcová, Czerweková – Koška, Beníšek, Vodička – Eignerová, Tykal, Štěpánek – Jaroš, Vaník, Sopek.

 

Hodnocení trenéra Martina Willmanna:

“Do zápasu jsme vstoupili soustředěně a aktivně, soupeře jsme od počátku přehrávali a odměnou nám byly brzké góly. První třetina z naší strany snesla docela přísná měřítka. Druhá třetina však byla  katastrofální, přestali jsme bruslit, nechodili jsme do osobních soubojů, jako bychom se báli. Soupeř byl v této třetině lepší, lépe bruslil a také přidal na tvrdosti, což nám dělalo velké problémy. Tuto třetinu soupeř vyhrál 1:0, když jsme obdrželi branku při vlastní přesilové hře. Do třetí třetiny jsme vstoupili s tím, že se nebudeme vyhýbat osobním soubojům, ve kterých přidáme na důrazu a vrátíme se k bruslení z první třetiny. To se nám povedlo a opěět jsme ovládli hru a přidali pět branek. Ovšem, pokud bychom do budoucna měli mít v zápase takové výkyvy, tak to silnější soupeř dokáže potrestat…A že nás teprve těžké zápasy čekají, všichni víme!”

 

V sobotu 17. října se vimperští představí na ledě HC Plzeň 1929 a pak následují dvě velmi těžká utkání na domácím ledě, kdy nejprve ve středu 21. října přivítají velmi silný tým z Domažlic a hned v sobotu 24. října tým Berounských medvědů, který taktéž pomýšlí hodně vysoko.

 

-zf-