Slunečnici mráz nevadí

Slunečnici mráz nevadí – určitě ne té vimperské, protože i když už venku za okny fouká mrazivý vítr a ranní vzduch štípe do tváří, spolek Slunečnice září do každého dne novým úsměvem.

slunecnice 12

 

Den otevřených dveří

V rámci Týdne sociálních služeb, pořádaného Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR, vimperský spolek Slunečnice ‘otevřel dveře’ a pozval na návštěvu k sobě širokou veřejnost.

 

slunecnice 11

 

Návštěvníci měli možnost vidět, jak se ve Slunečnici pracuje, jak a co nového tu klienti vyrábí , jak vlastně takový spolek vypadá. Návštěvníci viděli i malou prodejničku přímo ve spolkové keramické dílně a hned si někteří udělali radost a něco z vystavených výrobků zakoupili. V rámci Dne otevřených dveří, 6. října, Slunečnici navštívili také uživatelé sociálních služeb z vimperské nemocnice. U připraveného občerstvení si všichni příjemně popovídali a hosté si odnesli malý dárek.

 

slunecnice 15

 

Uvolněné atmosféře napomohlo i prostředí dotvářené zaměstnanci spolku, kteří se o své klienty starají s péčí, kterou v žádné pracovní smlouvě nenajdete…

 

slunecnice 14

 

 

Od nich také míří poděkování směrem k hostům, kteří v uveden den Slunečnici navštívili: „Děkujeme všem, kteří Spolek Slunečnice navštívili. Zájem široké veřejnosti byl obdivuhodný, přímo nad očekávání. Jsme velice rádi, že o naši službu pro lidi s mentálním a zdravotním postižením je tak obrovský zájem a je tato služba podporována. Ještě jednou velký dík všem, kteří se zúčastnili a poseděli s námi u dobré kávy a zákusku, které jsme pro tento den připravili“.

 

{gallery}susice/2015/10_rijen/slunecnice_vimperk/{/gallery}

 

-red, zss-