Společně v jižní Anglii

gymnaziumsusice logo

Společně v jižní Anglii

Na základě Výzvy č. 56 MŠMT dostalo 10 vybraných žáků Gymnázia v Sušici a 10 žáků ZŠ Sušice, Lerchova ulice možnost zdarma se zúčastnit jazykově-vzdělávacího a poznávacího pobytu ve Velké Británii. Obě skupiny dětí ve věku 12 – 14 let se 4. října 2015 společně vydaly do jižní Anglie pod vedením učitelek anglického jazyka a průvodkyně z cestovní agentury Výuka Jinak.

 

Worthing1

 

V dopoledních hodinách probíhala výuka anglického jazyka vedená rodilými mluvčími – lektory jazykové školy Centre of English Studies ve Worthingu. Žáci byli rozděleni vstupním testem do čtyř skupin podle jazykové úrovně. Na závěr obdrželi certifikát o absolvování kurzu a „vysvědčení“ – písemné hodnocení svých dovedností a přístupu ke studiu.

 

 

lerchovka

 

logolink

 

 

Brighton

 

 

Na každé odpoledne byl připraven bohatý poznávací program – výlety do různých míst v jižní Anglii. Navštívili jsme Brighton, Portsmouth, hrad Arundel, křídové útesy Seven Sisters a městečko Hastings. Vynechat jsme samozřejmě nemohli ani Londýn. Poslední den zájezdu byl věnován poznávání nejznámějších, turisticky atraktivních míst v hlavním městě Velké Británie. Nechyběla plavba lodí po Temži a návštěva Greenwich. Žáci byli ve Worthingu ubytováni v anglických rodinách, a tak měli možnost nahlédnout i do tajů každodenního života v Anglii.

 

logolink
Nutnost komunikovat v angličtině nejen při výuce a v hostitelských rodinách, ale i při návštěvách historických památek s anglickým výkladem přispěla ke zvýšení jejich jazykových kompetencí, což byl hlavní cíl Výzvy č. 56 z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

(AN a EK)

 

 

A jak zájezd hodnotili žáci?

 

„Zájezd do Anglie byl jeden z nejlepších v mém životě! Londýn je nejkrásnější místo, které jsem kdy navštívila.“ (Niki)

 

„Naše hostitelská rodina byla velmi milá. Jeff a Agnes mají doma čtyři kočky a psa!“ (Bára)

 

„Nejvíc se mi líbily křídové útesy Seven Sisters!“ (Michal)

 

„Nejlepší byl Londýn. A taky naše hostitelská rodina.“ (Milda)

 

„Celá jižní Anglie je nádherná.“ (Klárka)

 

 

{gallery}susice/2015/11_listopad/g_lerch_anglie/{/gallery}