Volyňská průmyslovka světově

Docela nedávno jsme na našich stránkách psali o orignálních šachových figurkách, které pro premiéra vyrobili studenti designu volyňské průmyslovky. Dnes se mohou pochlubit dalším úspěšným projektem, který našel odezvu v mezinárodním měřítku.

 

 vys

 

Kámen, papír, nůžky aneb Není interiér jako interiér

 

Ve dnech 26. a 27. října hostila VOŠ a SPŠ Volyně opět odbornou veřejnost, konal se zde 4. ročník semináře Interiéry. Někteří vystavovatelé přijeli do Volyně přímo z pražského Designbloku. Letos poprvé byl program dvoudenní a v jeho rámci proběhlo 25 velmi rozmanitých přednášek. Protože je tato akce také skvělou příležitostí pro studenty školy prožít atmosféru ne školní, ale profesní akce, zeptali jsme se jich na jejich dojmy.

 

DSC 1818

 

Několik názorů studentek a studentů druhého ročníku

Největší hitovkou se stala přednáška Styl a image jako pomocník k získávání zakázky. Ocenili vtip a šarm přednášejícího Petra Lukeše, ale i obsahovou stránku, protože si uvědomili starou známou věc, že šaty dělají člověka a že první dojem, který uděláme např. na případného klienta, je naprosto zásadní pro úspěch.

 

Dále zaujala přednáška Nečekané možnosti papíru v interiéru, protože není papír jako papír a zde byl představován papír nehořlavý a jeho možnosti.

 

Lákavě zněl už samotný název příspěvku slovenského designéra Michala Staška Interiér bytu Vzpomínky na Afriku.Za její největší přínos považují studenti to, že byla ukázána cesta od návrhu po jeho realizaci.

DSC 1931

Pro všechny se pak stala jedním z vrcholů semináře přednáška Český pavilon na výstavě Expo 2015, díky níž proběhla ve Volyni premiérově videokonference s jedním z tvůrců, architektem Ondřejem Chybíkem, přímo z Milána, takže jsme se úterním ránem procházeli interiéry zmíněné expozice.

Může nás to těšit o to víc, že český pavilon byl vyhodnocen na Expu 2015 jako 3. nejlepší.

 

Přejme volyňské průmyslovce další takto povedené akce.

-ij-

 

{gallery}susice/2015/11_listopad/sps_volyne/{/gallery}