MLADŠÍ ŽÁCI HC VIMPERK PORAZILI I LÍDRA SOUTĚŽE

MLADŠÍ ŽÁCI HC VIMPERK PORAZILI I LÍDRA SOUTĚŽE A DOSTALI SE DO ČELA TABULKY

 

V neděli 1. listopadu na domácím ledě přivítal domácí tým mladších žáků HC Vimperk dosavadního lídra soutěže, tým HC Meteor Třemošná, který od začátku soutěže neochvějně držel první příčku v tabulce skupiny H+I. Proto se očekával velmi pěkný hokej – vítěz tohoto utkání vybojuje nebo udrží první místo v soutěži ?!

 

107-DSC 0164

 

Vimperští šli do zápasu  velmi nabuzení a celý týden se na led těšili. Chtěli před domácími fanoušky dokázat, že jim jejich dosavadní druhé místo patří právem a chtěli potrápit lídra skupiny –  nebo jej dokonce v tabulce přeskočit, v případě výhry. K tomu jim měla napomoci velmi bouřlivá atmosféra na vimperském zimním stadionu o kterou se postarali rodiče a fanoušci a hlavně vimperští bubeníci, kteří, ač byla neděle, neváhali a přišli svými hlasivkami a bubny podpořit mladé hokejisty Vimperka.

 

Vimperští do zápasu vlétli jako uragán a hned byl zapomenut předešlíý výkon z Příbrami, kde se zápas nepovedl po herní stránce. Vimperští měli navrch v bruslení, po silové stránce i kombinační hře a hned od úvodu zápasu se na branku Meteoru valil jeden útok za druhým. Ve 4. minutě se po samostatné akci prosadil Tomáš Koška a stadion burácel. Když v 10. minutě přidal druhou branku po nahrávce Krejčího Jirka Beníšek, byl celý tým v euforii. Tohle nikdo nečekal. Od 10 minuty se hra trochu vyrovnala, když vimperští svého soupeře do žádných vážných situacích nepouštěli, ale když se přeci jenom objevil nějaký náznak, výborně zapracovala obrana domácího týmu a Rosťa Slanina v domácí brance neměl moc práce.

 

Druhá třetina byla velmi podobná té první. Vimperští tlačili, přehrávali soupeře, který však nic „nezabalil“ a snažil se alespoň snížit, ovšem vimperští mu moc příležitostí nedávali. Minutu a půl před koncem druhé třetiny si najel na přihrávku Jana Štěpánka Martin Willmann, který přešel přes dva bránící hráče a nekompromisní střelou nad lapačku hostujícího gólmana rozvlnil síť za jeho zády potřetí.

 

Do začátku třetí třetiny nastoupil Vimperk méně soustředěný, soupeř z Třemošné toho hned využil a vimperské zatlačil do jejich obranného pásma. Vimperští však tento tlak přestáli bez úhony, a to i díky bezchybným zákrokům Slaniny. Opět se začali pomalu vracet ke své hře z prvních dvou třetin. V 48. minutě využil souhry celého útoku znovu Jiří Beníšek, který již zvyšoval na 4:0 pro domácí tým. O minutu později se na brankovišti prosadil vimperský štírek Honza Štěpánek, který prostřelil golmana Meteoru popáté a zimní stadion si společně s bubeníky zazpíval písničku Heleny Vondráčkové „Pátá“. Soupeř sice v 51 minutě vstřelil čestnou branku Jehličkou, ale vimperští nepřestali úřadovat. V 55. minutě projel z vlastního obranného pásma až do útočného vimperský Martin Willmann, před brankou Meteoru našel volnou Lucii Eignerovou, která „zavěsila“ pošesté. V této době již byl v brance druhý gólman Vimperka Šimon Kurz, který předvedl také pár pěkných zákroků. V poslední minutě zápasu ještě využil nabídnutou šanci ze strany Kristýny Tykalové Jirka Beníšek, který svou brankou zkompletoval hattrick a uzavřel skóre zápasu na pěkných 7:1 pro domácí tým HC Vimperk.

 

HC VIMPERK – HC METEOR TŘEMOŠNÁ 7:1 (2:0,1:0,4:1)

4. Koška, 10. Beníšek (Krejčí), 39. Willmann (Štěpánek), 48. Beníšek (Koška, Vaník), 49. Štěpánek (Beníšek), 56. Eignerová (Willmann), 60. Beníšek (Tykalová) – 51. Jehlička (Stiegler)

SESTAVA HC VIMPERK: SLANINA, KURZ – WILLMANN, KREJČÍ – NAROVCOVÁ, CZERWEKOVÁ – SOPEK – KOŠKA, BENÍŠEK, VANÍK – EIGNEROVÁ, TYKAL, ŠTĚPÁNEK – TYKALOVÁ K.

 

Hodnocení trenéra Martina Willmanna:

„Na nedělní zápas jsme se moc všichni těšili a chtěli si ho hlavně užít. Hráči mají teď velmi náročný program, takže největší obava byla z toho, zda vydrží celý zápas. Naštěstí se vrátila uzdravená Lucka Eignerová i zraněný Vašek Tykal, který hrál už v Příbrami a bylo to strašně znát. Všichni šli do zápasu zdravě nahecovaní, týmovou soudržnost ukázali všichni válečnými barvami na obličejích i barevnými vlasy pod přilbou. A ta atmosféra na stadionu, kterou jim připravili rodiče a bubeníci byla prostě fantastická – to nešlo nevyhrát s takovou podporou v zádech! Podobnou atmosféru jsem zažíval a zažívám jako divák při zápasech A-týmu Vimperka, ale jako trenér jsem jí zažil poprvé a šla z toho ‘husina’ po těle. Takže bych chtěl tímto moc poděkovat vimperským bubeníkům v čele s Mírkem Klímou a smeknout před nimi, protože neváhali, a i když mohli být doma, přišli a naše kluky a holky povzbudili. Musím říci, že si o tom všichni vyprávějí ještě teď.”

 

Foto: Zdeněk Formánek 

 

{gallery}vimperk/2015/11_listopad/hokej_ctvrta_trida_vimperk_tremosna/{/gallery}