Náklaďák si nevšiml, že došlo k nehodě

Řidič náklaďáku si asi nevšiml, že je účastníkem nehody

Policisté žádají občany o spolupráci při prošetřování dopravní nehody, která se stala v Klatovech v pondělí 2. listopadu. Ve 13.15 hodin zastavila řidička s vozidlem tovární značky Peugeot 301 v odstavném pruhu vpravo na ulici Tyršova, ve směru jízdy od kruhového objezdu. Žena se při vystupování z vozidla nepodívala do zpětného zrcátka, otevřela levé dveře zachytila o pravou přední část návěsu zatím nezjištěného nákladního automobilu, který kolem projížděl ve směru do centra.

Řidič nákladního vozidla pravděpodobně tuto událost nezaznamenal a pokračoval v jízdě. Na základě výslechu řidičky bylo zjištěno, že se jednalo o nákladní vozidlo s návěsem. Policisté žádají poškozeného řidiče zatím nezjištěného nákladní vozidla i případné svědky o poskytnutí informací k uvedené dopravní nehodě. Informace sdělte na dopravní inspektorát v Klatovech v pracovních dnech na tel. 974 334 251 nebo 974 334 250 nebo prostřednictvím e-mailu: kt.di.podatelna@pcr.cz.  

 

Ukradl auto a řídil s 1,76 promile!

S ukradeným autem navíc havaroval Na Železnorudsku si v úterý 3. listopadu letošního „vypůjčil“ v jednom z hotelů 35letý muž z Plzně klíče od vozidla tovární značky Škoda Felicia. Klíče použil k odemknutí zaparkovaného vozidla a odjel směrem na Špičák, přitom ale v levotočivé zatáčce nezvládl řízení a narazil do stromu.

Řidič se podrobil dechové zkoušce a přístroj u něho naměřil 1,76 promile alkoholu v dechu . Muž byl převezen se zraněním do nemocnice v Klatovech a podrobil se i odběru krve. Muž je podezřelý ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci. Dále policisté zjistili, že u řidiče proběhla v roce 2008 blokace řidičského oprávnění. 

 

-p cr, red-