Evropský testovací týden HIV 2015

Kontaktní centra Prevent Prachatice a Strakonice se připojují k letošnímu Evropskému testovacímu týdnu

 

 

Evropský testovací týden (od 20. do 27.11.2015) je kampaň probíhající v mnoha státech Evropy s hlavním cílem zpřístupnit bezplatné testování na HIV infekci a letos nově na žloutenku typu B a C, a tím předejít pozdnímu odhalení infekce. V letošním třetím ročníku budou probíhat akce spojené s testováním po celé České republice.

Akce je určena široké veřejnosti. Otestovat se může nechat každý, kdo byl v minulosti vystaven riziku infekce HIV – zejména prostřednictvím nechráněného pohlavního styku nebo kontaktem s infikovanou krví při injekčním užívání drog.

Více informací viz http://www.prevencehiv.cz/akce/evropsky-testovaci-tyden/

 

Při této příležitosti bude v Kontaktních centrech Prevent Prachatice a Strakonice (KCP) probíhat orientační testování z kapilární krve (krev z prstu) na infekční choroby. Toto testování bude i pro širokou veřejnost v uvedeném týdnu bezplatné.

V KCP testujeme anonymně na hepatitidy (žloutenky) B a C a na HIV. V nabídce jsou i testy na syfilis, které nabízíme ve specifickém režimu – v případě negativního výsledku probíhají testy anonymně, v případě pozitivního výsledku dochází – po předem dojednaném souhlasu klienta – k prolomení anonymity a zajištění léčby ve zdravotnických zařízeních. Celý proces včetně předtestového a potestového poradenství trvá cca 30 – 40 minut, výsledky jsou známy zhruba do patnácti minut od začátku samotného testování.   Testování bude na obou KCP probíhat: – v pracovní dny od 20. do 27. listopadu 2015, a to od 8:30 do 10:00hod. Zájemcům doporučujeme předem se v rámci provozní doby zařízení objednat na níže uvedených kontaktech.

 

Více informací o našich službách naleznete na www.os-prevent.cz v sekci „Adiktologické služby.“  

Kontakty:

Kontaktní centrum Prevent Strakonice Komenského 174, 386 01 Strakonice, tel. 383 322 357, e-mail: kacko@os-prevent.cz

 

Kontaktní centrum Prevent Prachatice Primátorská 76, 383 01 Prachatice, tel. 388 310 147

e-mail: kacko.prachatice@os-prevent.cz