‘Modrobílé’ odhodlání slavilo úspěch

Modrobílé trikoty, soustředění, týmové porady, trochu nervozity, okukování soupeřů… to vše patří ke sportovním i gymnastickým závodům. Vimperské gymnastky jsou velmi šikovná děvčata, která se pod vedením svých trenérek odhodlaně staví do řady ke svým soupeřkám a na závodech a soutěžích jim nedají ani bod zadarmo. Konkurence je v tomto sportu čím dál větší, kvalita přípravy mládeže v posledních letech výrazně vzrostla a atraktivita sportovní gymnastiky  opět nabývá na síle.

 

 

sg vpk zima 17

 

Vimperská děvčata a jejich trenérky nenechávají nic náhodě a poctivá příprava sse vyplácí. Za skvěle odvedené výkony jim všem patří velké poděkování  a přání, aby  i nadále trénovala s takovým zápalem a nasazením, jako dosud. Stejně tak jim patří díky za všechny úspěchy, které šíří jméno Vimperku jako města podporujícího sport. Přejeme jim  úspěšnou sezónu, krásný advent a chuť  bojovat! (red)

 

V Trhových Svinech se bojovalo o postup na mistrovství republiky v klasickém čtyřboji

 

sg vpk zima 11

 

Před sportovní halou v Trhových Svinech bylo tuto sobotu téměř nemožné najít místo k zaparkování. A důvod? Konal se zde přebor družstev ve sportovní gymnastice žen Jihočeského kraje a kraje Vysočina.

Závod byl perfektně organizačně připraven a měl vysokou úroveň sportovní i společenskou. Bojovalo se o postup na mistrovství republiky v klasickém čtyřboji – prostná, přeskok, bradla, kladina. V každém družstvu mohlo startovat maximálně 6 dívek. Z toho na jednom nářadí vybrané 4 závodnice z družstva a tři nejlepší získané známky se započítávaly do konečného součtu známek družstva.

sg vpk zima 19

Vimperk měl v kategorii žákyně B družstvo ve složení Vašicová Daniela, Vozobulová Pavla, Pištěková Linda, Pištěková Adélka a Hojdekrová Tereza. Výsledkem jejich snažení nebyl postup na republiku, ale i umístění na 6. místě je slušným výsledkem.

Poprvé na závodech krajské úrovně soutěžila Adélka, která přispěla družstvu svým výkonem na bradlech a akrobacii. Premiéra to byla i pro Terezku. Ta výrazně pomohla družstvu velice pěkně zacvičenou sestavou na kladině.

 

sg vpk zima 20

Druhé vimperské družstvo v kategorii starších žákyň se nepodařilo už tak optimálně sestavit. Pouze dvě gymnastky vyrazily do boje. Jitce Peleškové se konečně podařil přemet přes stůl a Barborka Zdeňková zacvičila svůj slušný průměr. Za předvedené výkony si společně převzaly diplom za páté místo.

 

“Všem děvčatům patří poděkování za dobrou reprezentaci oddílu SG TJ Šumavan Vimperk a také za radost, nadšení a elán, se kterým ke cvičení přistupují,” říká spokojeně Marie Kotlíková, předsedkyně oddílu SG TJ Šumavan Vimperk.

 

{gallery}susice/2015/11_listopad/sg_vimperk/{/gallery}