Vánoční kamion – již nikdy více…

Vánoce jsou svátky klidu a míru. Adventní čas je předvojem příjemných pocitů, je to čas příprav a naladění se na vánoční atmosféru.

 

Včerejší vánoční kamion Coca Coly, který dorazil do Vimperka, mě doslova a do písmene “dorazil”

Zanechal ve mně nepříjemné pocity, zklamání a utvrzení v tom, že takovouhle komerci nikdy nebudu podporovat.

 

Páteční večer ve frontě se svým synem, který stejně jako ostatní děti zatoužil nastoupit do vánočního kamionu a vyfotit se se Santou, byl pro mě neuvěřitelně negativním zážitkem. 

Nebylo to tím, že jsme více jak hodinu stáli ve frontě a čekali jsme, až se dostaneme ke schodům do kamionu.

 

Bylo to přístupem “vánočních skřítků”, kteří se chovali více než nevhodně, neustále lidi čekající ve frontě okřikovali, že se neumí chovat, ať udělají krok zpět, že mačkají lidi vepředu a že odjedou a neuvidíme nic. Hrotili situaci, která v žádném případě nebyla nijak dramatická a bylo zbytečné maminky s dětmi napomínat. Pro každou maminku a tatínka byla situace, kdy museli čekat více jak hodinu ve frontě a utěšovat svoje děti, že se již dočkají, stresující a nepříjemná.

 

Ať již byl někdo s akcí spokojen, já jsem se cítila jako “dobytek hnaný na porážku”, který si nezaslouží ani trochu úcty.

 

Vánoční kamion již nikdy více nezařadím do předvánočních akcí. Jsem ráda, že jsem u vánočního stánku mohla přispět na Dům klidného stáří v Pravětíně. To byl totiž jediný pozitivní zážitek z tohoto večera.

 

Lenka Doubková

(foto: Martin Jungvirt)